Η Αγγλία ενισχύει την ηλεκτροκίνηση με προυποθέσεις για σταθμούς φόρτισης

Η Αγγλία ενισχύει την προώθηση των ηλεκτρικών οχημάτων και απαιτεί από τα βενζινάδικα σε ολόκληρη τη χώρα να εγκαταστήσουν περισσότερα σημεία φόρτισης.

Οι διατάξεις περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για τα αυτοματοποιημένα και ηλεκτρικά οχήματα, το οποίο προβλέπεται να συζητηθεί στο Κοινοβούλιο για πρώτη φορά τη Δευτέρα μετά τη δημοσίευσή του την περασμένη εβδομάδα.

Είναι μέρος της ώθησης για την απομάκρυνση του άνθρακα από το περιβάλλον και επιτρέπει στην κυβέρνηση να υποχρεώνει τους σταθμούς εξυπηρέτησης αυτοκινητοδρόμων και τους σταθμούς βενζίνης να προστεθούν σε ένα σημερινό δίκτυο 11.500 σημείων φόρτισης σε ολόκληρη τη χώρα. Θα απαιτήσει επίσης την ασφάλεια των οδηγών αυτοματοποιημένων ή αυτόνομων οχημάτων και θα δώσει στα θύματα συγκρούσεων αυτοκινήτων χωρίς οδηγό πρόσβαση σε αποζημίωση.

Η Βρετανία επενδύει περισσότερα από 1,2 δισεκατομμύρια λίρες (1.6 δισ. δολάρια) σε ηλεκτρική και τεχνολογία οχημάτων χωρίς οδηγό για να δημιουργήσει μια αγορά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης, μέχρι το 2035 θα ανέλθουν σε 50 δισεκατομμύρια λίρες.

“Τα αυτοματοποιημένα και τα ηλεκτρικά οχήματα θα συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα, στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης, στη βελτίωση της ασφάλειας και στη δημιουργία χιλιάδων ειδικευμένων θέσεων εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο”, δήλωσε ο υπουργός οδικών μεταφορών Jesse Norman σε μια ηλεκτρονική δήλωση. “Η ζήτηση συνεχίζει να αυξάνεται καθώς οι περισσότεροι αγοράζουν ηλεκτρικά οχήματα για να μειώσουν το κόστος των καυσίμων και να ενισχύσουν το περιβάλλον”.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *