Περισσότεροι ασθενείς χρησιμοποιούν Uber παρά ασθενοφόρο

Περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της Uber παρά ασθενοφόρο, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας στις ΗΠΑ.

Η έρευνα του Αναπληρωτή Καθηγητή Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας, David Slusky και του Dr. Leon Moskatel του Νοσοκομείο Scripps Mercy του Σαν Ντιέγκο, εξέτασε τον ρυθμό χρήσης σε 766 πόλεις των ΗΠΑ σε 43 πολιτείες μεταξύ 2013 και 2015, όταν η Uber ξεκίνησε να τους εξυπηρετεί.

Η έρευνα κατέδειξε ότι η χρήση των ασθενοφόρων μειώθηκε κατά 7%.

Σε γενικότερο πλαίσιο, αν υπάρχει ανάγκη, ένα αυτοκίνητο γεμάτο με ιατρικό προσωπικό και εξοπλισμό που μπορεί να παραβιάζει τα κόκκινα φανάρια φαντάζει ιδανική λύση.

Η έρευνα όμως αναφέρει ότι πολλές φορές, κάποιοι χρησιμοποιούν το ασθενοφόρο καθώς δεν έχουν άλλον τρόπο να πάνε στο νοσοκομείο. Αν ένας ασθενής δεν χρειάζεται ιατρική προσοχή στη διαδρομή, τότε μια υπηρεσία ride-sharing ίσως είναι καλύτερη επιλογή.

Επίσης, ενώ τα ασθενοφόρα μεταφέρουν τους ασθενείς στα πιο κοντινά νοσοκομεία και κοστίζουν για τους ανασφάλιστους, οι υπηρεσίες ride-sharing έχουν μικρό κόστος και ο ασθενής μπορεί να επιλέξει το νοσοκομείο που θέλει να μεταφερθεί.

Βάσει των στοιχείων της έρευνας, η Uber και οι λοιπές υπηρεσίες ride-sharing θα μπορούσαν να ωφελήσουν και τους ανθρώπους που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν ασθενοφόρα.

Στις υπό έρευνα περιοχές, η απόκριση των ασθενοφόρων επιβραδύνθηκε κατά 19% λόγω μείωσης του όγκου τους, αλλά πιθανότατα η Uber βοήθησε στην επιτάχυνση του ρυθμού απόκρισης. Οι ερευνητές θεωρούν ότι η Uber απελευθερώνει ασθενοφόρα για όσους πραγματικά τα χρειάζονται.

Τέλος, οι ερευνητές, προσπάθησαν να μελετήσουν αν η Uber μπορεί να μειώσει τη χρήση ασθενοφόρου, καθώς θα υπάρχουν λιγότερα περιστατικά που θα σχετίζονται με ατυχήματα λόγω της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, αλλά εν τέλει δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *