Close

Tritium: H πρώτη λύση Plug and Charge ακολουθώντας το πρότυπο ISO 15118

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 82

H Tritium λανσάρει την πρώτη λύση Plug and Charge στην Αυστραλία, την πρώτη αντίστοιχη λύση του είδους για ταχεία φόρτιση. Αυτή είναι η πρώτη λύση που προσφέρεται στην παγκόσμια αγορά, ακολουθώντας το πρότυπο ISO 15118, που επιτρέπει την απρόσκοπτη επικοινωνία μεταξύ του ηλεκτρικού οχήματος και του φορτιστή.

Η λύση της Tritium επιτρέπει την εύκολη διαδικασία πληρωμών μέσα από έναν λογαριασμό που διατηρεί ο οδηγός, χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση μίας κάρτας ή ενός άλλου τρόπου πιστοποίησης μέσω RFID. Στην αγορά της Αυστραλίας εκτιμάται ότι η λύση της Tritium θα δώσει νέες δυνατότητες στους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων, διευκολύνοντας την καθημερινότητά τους.

Ο οδηγός πλησιάζει τον φορτιστή συνδέει το όχημά του και χρεώνεται αυτομάτως ο λογαριασμός του. Η Tritium θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο αίρεται ακόμα ένας περιορισμός που υπήρχε μέχρι σήμερα για τους κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων, στοιχείο που θεωρείται ότι θα δώσει περαιτέρω ώθηση στην ανάπτυξη της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων όχι μόνο στην Αυστραλία, αλλά και σε άλλες περιοχές του πλανήτη.

Το μεγάλο πλεονέκτημα για όσους θέλουν να δημιουργήσουν δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων είναι ότι θα μπορούν να δημιουργούν τις υποδομές τους χωρίς να τους απασχολεί η πλατφόρμα ή η κάρτα που χρησιμοποιεί ο κάθε οδηγός για τις πληρωμές του. Ήδη η εταιρεία έχει κάνει δοκιμές για τη δημιουργία δικτύου σταθμών φόρτισης στη Γερμανία.

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top