Τρεις ευρωπαϊκές χώρες έχουν το 70% των σταθμών φόρτισης οχημάτων
Close

Τρεις ευρωπαϊκές χώρες έχουν το 70% των σταθμών φόρτισης οχημάτων

Κάτω Χώρες, Γαλλία και Γερμανία πρωτοπορούν στην εγκατάσταση σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σύμφωνα με τα στοιχεία του ACEA. Το 70% των σταθμών φόρτισης βρίσκεται σε αυτές τις χώρες, με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη να εμφανίζουν καθυστερήσεις σε αυτόν τον τομέα.

Η Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων της Ευρώπης (ACEA) πιστοποιεί το χάσμα που υπάρχει μεταξύ των χωρών της Ευρώπης στην υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης. Στις Κάτω Χώρες υπάρχουν 66.665 σταθμοί για τα ηλεκτρικά οχήματα, στη Γαλλία 45.751 και στη Γερμανία 44.538. Μαζί, αυτές οι χώρες αποτελούν μόλις το 23% της συνολικής επιφάνειας της ΕΕ.

Η πεντάδα των χωρών με την μεγαλύτερη παρουσία σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων κλείνει με την Ιταλία και τη Σουηδία. Η Ελλάδα βρίσκεται στη λίστα με τις 5 χώρες που έχουν τους λιγότερους σταθμούς φόρτισης οχημάτων (μόλις 275 τον αριθμό), μαζί με την Κύπρο, την Μάλτα, τη Λιθουανία και τη Βουλγαρία.

Με βάση τους υπολογισμούς της Επιτροπής, μια περαιτέρω μείωση των εκπομπών CO2 των αυτοκινήτων κατά 50% το 2030 θα απαιτούσε περίπου 6 εκατομμύρια διαθέσιμα στο κοινό σημεία χρέωσης. Με λιγότερα από 225.000 διαθέσιμα σήμερα, αυτό μεταφράζεται σε μια εντυπωσιακή αύξηση 27 φορές σε λιγότερο από μια δεκαετία.

Πηγή

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

0 Comments
scroll to top