Σύστημα κυκλοφορίας για την αποσυμφόρηση της κίνησης στην Ινδία

Σύστημα διαχείρισης της οδικής κυκλοφορίας, το οποίο θα προσαρμόζεται ανάλογα με τη ζήτηση αναμένεται να υλοποιηθεί σε πόλεις της Ινδίας.

Ειδικότερα, προκειμένου να διευκολυνθεί η κυκλοφορία, η εταιρεία ανάπτυξης της έξυπνης πόλης Pune και η πόλη Pimpri Chinchwad σχεδιάζουν να εφαρμόσουν ένα προσαρμοσμένο σύστημα διαχείρισης της κυκλοφορίας στις πόλεις Pune και Pimpri Chinchwad.

Το σύστημα αυτό, συγχρονίζεται με την κίνηση και αναλόγως προσαρμόζει τα σήματα κυκλοφορίας. Για παράδειγμα, αν σε έναν δρόνο υπάρχει συνωστισμός και ένας κάθετος είναι άδειος, με τις υπάρχουσες συνθήκες, οι οδηγοί στον δρόμο που υπάρχει συμφόρηση πρέπει να περιμένουν το φανάρι. Πλέον, το φανάρι θα μένει για περισσότερη ώρα αναμμένο ώστε να γίνει αποσυμφόρηση της κίνησης.

Δεδομένου ότι η αρχή δημοσίων μεταφορών των δύο πόλεων και η αστυνομική επιτροπή είναι ίδια, είναι πολύ πιθανό να έχουν κοινό σύστημα διαχείρισης κυκλοφορίας.

Ο συγχρονισμός της κυκλοφορίας θα αναπτυχθεί σε συνδυασμό με άλλα έργα που έχουν ως σκοπό να κάνουν το ταξίδι ανάμεσα στις δύο πόλεις πιο εύκολο και άνετο.

Ο Nitin Kareer, πρόεδρος της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για την μετατροπή της Pimpri Chinchwad σε έξυπνη πόλη, ανέφερε ότι θα χρειαστούν 15 μέρες για τη διεξαγωγή τεχνικής έρευνας και για τη σύνταξη μιας πρότασης και μετά απομένει να ληφθεί η απόφαση.

Πάντως φαίνεται ότι το πρότζεκτ παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον και σε επιχειρηματικό επίπεδο, καθώς ήδη 14 οργανισμοί έχουν υποβάλει προτάσεις.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *