Η Toyota δοκιμάζει τα αυτόνομα οχήματά της στην Καλιφόρνια

Στην Καλιφόρνια θα ξεκινήσει η Toyota τις δοκιμές των αυτόνομων οχημάτων της. Η γνωστή ιαπωνική εταιρεία, αφού παρουσίασε το πρωτότυπο όχημα αυτόνομης οδήγησής της, ανακοίνωσε τη συμφωνία της να ξεκινήσει τις δοκιμές των αυτόνομων οχημάτων της στο GoMentum Station, όπου χαρακτηρίζεται για τις ρεαλιστικές του συνθήκες.

Τα δοκιμαστικά οχήματα θα υπόκεινται σε ακραίες συνθήκες οδήγησης, κάτι που δεν θα ήταν ασφαλές σε δημόσιους δρόμους.

Επιπλέον, θα υπάρχει μεγάλη ποικιλία όσον αφορά στις συνθήκες, που θα περιλαμβάνει γέφυρες και σήραγγες.

Εκεί, η εταιρεία θα μπορέσει να δοκιμάσει και τα δύο συστήματα αυτόνομης οδήγησής της, τα Guardian και Chauffeur, τα οποία στοχεύουν σε αυτοματοποιημένα πρωτόκολλα ασφαλείας για να βοηθήσουν τους οδηγούς και σταδιακά να δώσουν το «βήμα» στην αυτόνομη οδήγηση.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, η Toyota και συγκεκριμένα το Toyota Research Institute πρόσφατα επέδειξε το δοκιμαστικό όχημα 2.1, το οποίο περιλαμβάνει νέους αισθητήρες και υπολογιστή, καθώς και αναβαθμισμένη έκδοση των συστημάτων δοκιμών. Πλέον, το ίδιο όχημα μπορεί να δοκιμάσει και το Guardian και το Chauffeur, ενώ προηγουμένως απαιτούταν διαφορετικό όχημα.

Το GoMentum Station αποτελεί ένα από τα 10 επίσημα σχεδιασμένα μέρη για δοκιμές αυτόνομης οδήγησης, τα οποία έχει εγκρίνει το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *