Συνεργασία Toyota με NVIDIA για συστήματα τεχνητής νοημοσύνης A.I.

Η Toyota μέχρι τώρα τηρούσε σιγή ιχθύος όσον αφορά στα πλάνα της για την αυτόνομη οδήγηση. Τώρα έφτασε η ώρα να ανοίξει τα χαρτιά της και το κάνει με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο ανακοινώνοντας τη συνεργασία της με την NVIDIA.

NVIDIA DRIVE PX 2 board

Η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία σε παγκόσμιο επίπεδο ενώνει τις δυνάμεις του με τον αμερικανικό τεχνολογικό Κολοσσό με στόχο την εξέλιξη συστημάτων -τόσο hardware όσο και software- τεχνητής νοημοσύνης (Α.Ι.) τα οποία η ιαπωνική εταιρεία σκοπεύει να φέρει στην αγορά μέσα στα επόμενα χρόνια.

Ο Ken Koibuchi, executive general manager της Toyota, δήλωσε χαρακτηριστικά αναφερόμενος σε αυτήν την νέα πολύ σημαντική συνεργασία: “Η Toyota εργάζεται πάνω σε τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης για περισσότερα από 20 χρόνια έχοντας θέσει ως απόλυτο στόχο να εκμηδενίσει τα θανατηφόρα τροχαία, να ομαλοποιήσει την κίνηση και να παράσχει μετακίνηση για όλους. Πρόθεσή μας μέσω αυτής της συνεργασίας είναι να επιταχύνουμε την εξέλιξη των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης τα οποία είναι ακόμα πιο ασφαλή και ικανά”.

Τα μελλοντικά οχήματα της Toyota θα εξοπλίζονται με την υπερσύγχρονη και πανίσχυρη πλατφόρμα Drive PX AI που έχουν εξελίξει η NVIDIA με την Bosch Drive.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *