Τέσσερεις πολιτείες διεκδικούν το εργοστάσιο των Toyota-Mazda στις ΗΠΑ

Τρεις με τέσσερεις πολιτείες φαίνεται να διεκδικούν το εργοστάσιο ηλεκτρικών οχημάτων των Toyota – Mazda στις ΗΠΑ. Οι δύο εταιρείες πριν από λίγο καιρό είχαν ανακοινώσει την επένδυση 1,6 δισ. δολαρίων για τη δημιουργία ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Electrek, πάνω από 15 πολιτείες υπέβαλαν προτάσεις για να διεκδικήσουν το έργο, αλλά πλέον στον «αγώνα» έχουν μείνει 3 με 4.

Στόχος των δύο ιαπωνικών κατασκευαστριών είναι η παραγωγή 300.000 οχημάτων τον χρόνο, ενώ η κατασκευή του εργοστασίου θα έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία 4.000 θέσεων εργασίας, κάτι που κάνει λογικό όλο και περισσότερες πολιτείες να διεκδικούν το εργοστάσιο.

Πάντως, όλα δείχνουν ότι το Illinois δεν τα κατάφερε, όπως ανακοίνωσε ο Mark Denzler, Αντιπρόεδρος και CEO της Ένωσης κατασκευαστών του Illinois.

Όπως ανέφερε στο Chicago Tribune: “Σίγουρα είμαστε πολύ απογοητευμένοι που η Toyota δεν επέλεξε το Illinois, αλλά επίσης κατανοούμε τις προκλήσεις που πλήττουν την πολιτεία. Δεν είμαστε πολιτεία φιλική προς τις επιχειρήσεις”.

Πάντως οι δύο εταιρείες δεν έχουν επιβεβαιώσει ότι έχουν απομείνει μόνο 3-4 πολιτείες και ποιες είναι αυτές.

Οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να ανακοινώσουν την απόφαση στις αρχές του 2018 και να προχωρήσουν γρήγορα στη φάση κατασκευής καθώς τα σχέδιά του περιλαμβάνουν την παραγωγή αυτοκινήτων από το εργοστάσιο από το 2021.

Τέλος, η Toyota σχεδιάζει την εισαγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην αγορά το 2020 και η Mazda το 2019. Ωστόσο, αυτές οι ημερομηνίες ισχύουν για την Ιαπωνία, ενώ λογικά η ευρωπαϊκή και αμερικανική παραγωγή θα ξεκινήσει αργότερα.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *