Η Toyota ετοιμάζει σταθμό παραγωγής υδρογόνου στην Καλιφόρνια

Σταθμό ανανεώσιμης ενέργειας και παραγωγής υδρογόνου στην Καλιφόρνια θα δημιουργήσει η Toyota, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της.

Η μονάδα θα χτιστεί στο λιμάνι του Long Beach στην Καλιφόρνια και θα χρησιμοποιεί βιολογικά απόβλητα από την αγροτική βιομηχανία της Καλιφόρνια, για να παράγει νερό, ηλεκτρική ενέργεια και καύσιμο υδρογόνου.

Φυσικά, μέχρι τώρα όλοι γνωρίζουμε την πίστη της Toyota στο υδρογόνο ως εναλλακτική μορφή καυσίμου. Με την κίνησή της αυτή όμως, αποδεικνύει έμπρακτα ότι δεν το βάζει κάτω στον τομέα αυτό, παρά το γεγονός ότι η ανάπτυξη στον συγκεκριμένο τομέα είναι ιδιαίτερα αργή.

Σύμφωνα με την ιαπωνική κατασκευάστρια, ο εν λόγω σταθμός μονάδα θα είναι ο πρώτος που θα λειτουργεί σε κλίμακα 1 megawatt.

Η μονάδα, η οποία θα ονομαστεί Tri-Gen, θα παράγει 2,35 ηλεκτρικής ενέργειας και 1,2 τόνους υδρογόνου ημερησίως. Η ισχύς αυτή είναι αρκετή για να τροφοδοτήσει περίπου 2.350 νοικοκυριά μεσαίου μεγέθους και να εξυπηρετήσει τις ανάγκες περίπου 1.500 οχημάτων.

Το υδρογόνο θα χρησιμοποιείται στο ημιφορτηγό υδρογόνου «Project Portal», το οποίο δοκιμάζει η εταιρεία στο εν λόγω λιμάνι, καθώς και στα σεντάν Toyota Mirai.

Ο σταθμός παραγωγής ενέργειας αναπτύχθηκε σε συνεννόηση με την FuelCell Energy και βασίζεται στην έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Irvine. Επίσης, το έργο έχει την υποστήριξη πλήθους κρατικών φορέων.

Παρά το γεγονός ότι το υδρογόνο ως καύσιμο θα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό και αποδοτικό, η πρόοδος που σημειώνεται είναι αργή κι αυτό λόγω του γεγονότος ότι χρειάζεται να αλλάξουν οι υπάρχουσες υποδομές.

Τα ηλεκτρικά οχήματα αυτή τη στιγμή, χρησιμοποιούν το υπάρχον δίκτυο ηλεκτρισμού για τη φόρτισή τους, κάτι που το καθιστά πιο προσιτό. Όμως, η Toyota φαίνεται ότι προτιμά να μείνει πιστή στις πεποιθήσεις της, με μία τόσο μεγάλη επένδυση.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *