Λονδίνο: 10 λίρες για να μπεις στον δακτύλιο με ρυπογόνο αυτοκίνητο

Από την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος του Λονδίνου επέβαλε “διόδια” στην είσοδο ρυπογόνων αυτοκινήτων στο κέντρο του Λονδίνου ύψους 10 λιρών για κάθε διέλευση. Η εν λόγω χρέωση ονομάζεται “Toxicity Charge” και αφορά οχήματα βενζίνης και πετρελαίου με άδεια κυκλοφορίας πριν το 2006 αλλά συμπεριλαμβάνει και κάποια νεότερα.

Για τον έλεγχο των ρυπογόνων ή μη οχημάτων από τους ιδιοκτήτες του ώστε να μάθουν αν πρέπει να πληρώσουν ή όχι, ο Δήμος του Λονδίνου δημιούργησε ένα online εργαλείο.

Οι χρεώσεις αφορούν ρυπογόνα οχήματα που θα μπουν στο κέντρο της πόλης από Δευτέρα έως Παρασκευή και από τις 7 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα και μαζί με ένα άλλο τέλος, ο οδηγός του οχήματος θα πρέπει να υπολογίζει συνολικά 21.5 λίρες για να διασχίσει την πόλη από ένα συγκεκριμένο σημείο σε ένα άλλο.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, χιλιάδες κάτοικοι της πόλης πεθαίνουν κάθε χρόνο από ασθένειες που οφείλονται στον μολυσμένο αέρα ενώ περισσότερα από 438 σχολεία με μικρά παιδιά βρίσκονται στην περιοχή που επηρεάζεται από τον μολυσμένο αέρα.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *