Το σύστημα FSD της Tesla αποφεύγει επιτυχώς ελάφι που περνάει το δρόμο [βίντεο]
Close

Το σύστημα FSD της Tesla αποφεύγει επιτυχώς ελάφι που περνάει το δρόμο [βίντεο]

Tesla FSD

Το σύστημα πλήρους αυτόνομης οδήγησης (FSD) εντοπίζει και αποφεύγει επιτυχώς ένα ελάφι που διασχίζει το δρόμο τη νύχτα.

Το εντυπωσιακό βίντεο έρχεται από το κανάλι Dirty Tesla στο YouTube και μας δείχνει το FSD του Tesla Model 3 στα καλύτερα του.

Όπως βλέπουμε στο βίντεο, το σύστημα βλέπει επιτυχώς το ελάφι με το που βρίσκεται στα αριστερά του δρόμου και ξεκινάει να μειώνει ταχύτητα. Όταν το ελάφι βρίσκεται στο κέντρο του δρόμου το FSD δημιουργεί μία νέα πορεία προς τα δεξιά για να το αποφύγει, ενώ το αντίστοιχο συμβαίνει και όταν το ελάφι βρίσκεται στα δεξιά, δημιουργώντας νέα πορεία προς τα αριστερά.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως όλα αυτά έγιναν τη νύχτα, δείχνοντας πως το νέο FSD μπορεί να ανταπεξέλθει και στις χειρότερες συνθήκες, ακόμα και αν είναι προς το παρόν σε beta μορφή. Μη ξεχνάμε ότι η Tesla επιμένει πως οι οδηγοί πρέπει να έχουν τα χέρια τους στο τιμόνι και να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή για πάρουν τον έλεγχο.

Ένα τέτοιο παράδειγμα όμως δείχνει πως η εταιρεία έχει προχωρήσει αρκετά την ανάπτυξη του FSD, με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Βέβαια, αυτό ακριβώς θέλει να πετύχει η ίδια η Tesla με τη beta, ώστε να εκπαιδεύσει το σύστημα της και να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε οποιοδήποτε σενάριο προκύψει.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Techblog.gr και το Game20.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top