Close

Tesla: Αλλάζει τα τσιπ της Nvidia με της Intel για την πλατφόρμα infotainment;

Τα τσιπ της Nvidia με αυτά της Intel για την πλατφόρμα Infotainment στα οχήματά της, φέρεται ότι θα αντικαταστήσει η Tesla.
Τα παραπάνω ανέφερε το Bloomberg επικαλούμενο ανώνυμες πηγές προσκείμενες στην εταιρεία.

nvidia tesla

Σύμφωνα με τις πηγές του Bloomberg, πλέον το σύστημα infotainment των Tesla αυτοκινήτων -το οποίο βρίσκεται πίσω από τις μεγάλες οθόνες στην κεντρική κονσόλα- θα τροφοδοτείται από τα τσιπ της Intel.

Τα πρώτα οχήματα που θα έρχονται με τα τσιπ της Intel αντί για της Nvidia θα είναι το Model 3 και οι νέες εκδόσεις των υπολοίπων μοντέλων.

Η Intel παρέχει και τα τσιπ για το πρότζεκτ αυτόνομων οχημάτων της Google Waymo. Η Nvidia εκτός από την Tesla έχει συνεργασίες με τις Audi, Toyota και Volvo

Αν κάτι τέτοιο όντως ισχύει, αυτό υποδεικνύει ότι η Tesla θέλει να σπάσει τους δεσμούς της με την Nvidia, καθώς ήδη όπως έχουμε αναφέρει, υπάρχουν φήμες ότι η εταιρεία του Elon Musk συνεργάζεται με την AMD για τα τσιπ της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης. Μέχρι στιγμής, τα τσιπ για τον αυτόματο πιλότο της Tesla τα παρέχει η Nvidia.

Από θέμα πάντως κερδών, η συνεργασία της Nvidia με την Tesla είχε να κάνει πιο πολύ με ζήτημα κύρους και γοήτρου παρά με υψηλές πωλήσεις, καθώς τα οχήματα της Tesla θεωρούνται πολυτελείας. Όμως το Model 3, το οποίο αποτελεί μια πιο οικονομική λύση της εταιρείας έρχεται να το αλλάξει αυτό, κάτι που σίγουρα θα απέφερε και υψηλότερα κέρδη στην Nvidia.

Από την πλευρά της η Tesla ανέφερε ότι σύμφωνα με την πρακτική της δεν απαντάει σε εικασίες.

Πηγή

Η Λαΐδα Λιμνιάτη γεννήθηκε στην Αυστραλία και μεγάλωσε στην Τρίπολη. Είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος τεχνολογίας στα περιοδικά RAM και xAKER, στο Pathfinder.gr, στο περιοδικό COMBusiness, στο ημερήσιο Newsletter COMToday και στη Ναυτεμπορική. Επίσης, έχει υπάρξει Υπεύθυνη Επικοινωνίας στη WOT και Marketing Executive στη Merlien Institute.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top