Δείτε το Tesla Model X να τραβά νταλίκα στα χιόνια [video]

Ένα Tesla Model X υποβλήθηκε σε μια άκρως απαιτητική δοκιμασία, στο συγκρότημα μηχανοκίνητου αθλητισμού Vålerbanen, περίπου 160 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Νορβηγίας, το Όσλο.

Εκεί, λοιπόν, με το χιόνι να έχει καλύψει την επιφάνεια του οδοστρώματος, το πολυτελές ηλεκτρικό SUV κλήθηκε να τραβήξει μια νταλίκα βάρους 43 τόννων.

Και οι συνθήκες δεν ήταν οι καλύτερες καθώς το Tesla δεν χρησιμοποιούσε λάστιχα με καρφιά ώστε να έχει καλύτερη πρόσφυση, αλλά ένα συμβατικό σετ ελαστικών που μάλιστα χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση. Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι το Tesla Model X έφερε εις πέρας την αποστολή του τραβώντας το θηριώδες φορτηγό, το οποίο είναι στη «νεκρά».

Οι 670 hp, τα 967 Nm ροπής, η μόνιμη τετρακίνηση και τα προηγμένα ηλεκτρονικά βοηθήματα βοήθησαν το Tesla Model X να φέρει σε πέρας την αποστολή τους.

«Ξέρω ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένα Model X τραβά μια νταλίκα. Αλλά στο άλλο video αυτό έγινε με τη συνδρομή της νταλίκας. Και το Model X είχε ένα σετ χρησιμοποιημένα ελαστικά που δεν είναι κατάλληλα για χιόνι και πάγο. Ήθελα να δω αν ήταν δυνατόν να τραβήξει μια νταλίκα σε μια τόσο γλιστερή επιφάνεια», αναφέρει ο «εμπνευστής» του πειράματος, Bjørn Nyland.

Πηγή