Πως τα πήγε το Tesla Model X στο τεστ “αποφυγής ταράνδου”; [video]

Το Tesla Model X είναι το πιο ασφαλές SUV συγκεντρώνοντας πέντε αστέρια σε κάθε μία από τις ιδιαίτερα απαιτητικές δοκιμασίες που υποβλήθηκε από τη NHTS (National Highway Traffic Safety Administration).

Το πολυτελές SUV της Tesla τα πήγε αρκετά καλά και στο περίφημο τεστ “αποφυγής ταράνδου” (moose test), στο οποίο υποβλήθηκε από το ισπανικό περιοδικό αυτοκινήτου km77.com.

Πρόκειται για μια διαδικασία ιδιαίτερα απαιτητική και επίπονη για τα αυτοκίνητα που σαν στόχο έχει να διαπιστώσει τη συμπεριφορά του οχήματος στην απότομη αλλαγή πορείας. Με πιο απλά λόγια δείχνει πως ένα αυτοκίνητο αντιδρά όταν χρειαστεί να κάνει απότομη μανούβρα για να αποφύγει εμπόδιο που βρέθηκε ξαφνικά μπροστά του.

Οι ταχύτητες κυμαίνονται συνήθως από 64 έως 72km/h και ο οδηγός θα πρέπει να να αντιδράσει αστραπιαία με ελιγμό για να αποφύγει το υποτιθέμενο εμπόδιο, στρίβοντας το τιμόνι αριστερά και εν συνεχεία δεξιά.

Το αυτοκίνητο δεν θα πρέπει να χτυπήσει τους κώνους που οριοθετούν τη διαδρομή και δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση οι τροχοί του να χάσουν την επαφή τους με το έδαφος.

Το Model X υποβλήθηκε στη δοκιμασία με ταχύτητες 70km/h, 72km/h και 74km/h.

Στην πρώτη περίπτωση, με ταχύτητα 70km/h, ανταποκρίθηκε με επιτυχία στις απαιτήσεις, ενώ στις άλλες δύο χτύπησε κάποιους κώνους.

Παρ’ όλα αυτά, χάρη στο χαμηλό κέντρο βάρους που διαθέτει λόγω του ότι οι μπαταρίες του είναι τοποθετημένες στο πάτωμα, οι τροχοί του έμειναν “καρφωμένοι” στο έδαφος και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *