Μεθυσμένος οδηγός δηλώνει ότι το Tesla του ήταν στον αυτόματο πιλότο

Για ακόμη μία φορά έρχεται στη δημοσιότητα το ζήτημα της χρήσης του αυτόματου πιλότου σε οχήματα, αυτή τη φορά με έναν μεθυσμένο οδηγό κι ένα όχημα της Tesla.

Είναι γνωστό ότι έχουν συμβεί κάποια ατυχήματα με οχήματα της Tesla, ένα εκ των οποίων υπήρξε και θανατηφόρο, με τους οδηγούς να έχουν αφήσει τον χειρισμό του οχήματός τους εξ’ ολοκλήρου στον αυτόματο πιλότο.

Tesla San Fransisco Police

Η Tesla από την πλευρά τους ουκ ολίγες φορές έχει προειδοποιήσει ότι τα οχήματά της δεν έχουν πλήρη αυτονομία και οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν διαρκώς τον νου τους στον δρόμο και στο τιμόνι.

Αυτή τη φορά όμως, ένας οδηγός πήγε στο επόμενο στάδιο καθώς φέρεται να είχε αφήσει το Tesla όχημά του στον αυτόματο πιλότο και να βρισκόταν σε κατάσταση μέθης.

Το Σαββατοκύριακο, στο Σαν Φρανσίσκο, η τροχαία συνέλαβε στη μεσαία λωρίδα του Bay Bridge, έναν άντρα που είχε πιθανότατα λιποθυμήσει μέσα στο ακινητοποιημένο του Tesla.

Όταν ο οδηγός ανάκτησε τις αισθήσεις του δήλωσε ότι το όχημα ήταν στον αυτόματο πιλότο. Η αστυνομία πραγματοποιήσε τεστ και διαπίστωσε ότι είχε διπλάσια ποσότητα αλκοόλ στο αίμα του από το επιτρεπόμενο όριο. Ο οδηγός συνελήφθη και το Tesla του ρυμουλκήθηκε. Μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί αν όντως ο οδηγός είχε το όχημά του στον αυτόματο πιλότο. Πάντως, αν ο οδηγός δεν ανταποκρίνεται στις υποδείξεις του αυτόματου πιλότου του Tesla να ξαναπάρει τον έλεγχο, το όχημα θα υποθέσει ότι για κάποιον λόγο ο οδηγός δεν μπορεί και σταδιακά θα ακινητοποιηθεί. Άρα, έτσι εξηγείται και γιατί το όχημα ήταν σταματημένο στη μέση του αυτοκινητοδρόμου.

Προηγουμένως έχει τεθεί το ερώτημα, αν οι επιβάτες των αυτόνομων οχημάτων θα μπορούν να καταναλώνουν αλκοόλ, κάτι που δεν φαντάζει παράλογο σε οχήματα χωρίς τιμόνι και πηδάλια που ο χρήστης δεν θα έχει κανέναν έλεγχο. Στις σημερινές συνθήκες όμως κάτι τέτοιο ακόμη παραμένει ανεπίτρεπτο και επικίνδυνο καθώς ακόμη και τα πιο προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού είναι αυτό που αναφέρουν: συστήματα υποβοήθησης.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *