Close

Tesla και Solarcity έλυσαν το πρόβλημα ενέργειας του απομονωμένου νησιού Tau

Το νησί Tau στην Αμερικανική Σαμόα, εδώ και δεκαετίες χρησιμοποιεί γεννήτριες πετρελαίου για να προμηθεύσει με ηλεκτρισμό τους 600 κάτοικους του νησιού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την κατανάλωση 400.000 λίτρων πετρελαίου τον χρόνο, αποκλειστικά από τις γεννήτριες, που εκτός από το μεγάλο κόστος, μόλυναν αρκετά και το περιβάλλον. Αυτό πλέον δεν θα επαναληφθεί ξανά, αφού η Tesla με την SolarCity έφτιαξαν μια νέα ηλιακή εγκατάσταση, με μπαταρίες για την αποθήκευση ενέργειας, ώστε να υπάρχει συνεχής παροχή του απαραίτητου ηλεκτρικού ρεύματος στους κατοίκους.

Συγκεκριμένα, η SolarCity εγκατέστησε ένα ηλιακό πάρκο των 1.4 megawatt και ένα σύστημα αποθήκευσης ενέργειας των 6 megawatt/hour με την χρήση 60 Tesla Powerpack. Το σύστημα αυτό, το οποίο η SolarCity αποκαλεί Microgrid, είναι τώρα η κύρια πηγή ενέργειας του νησιού. Η αποθηκευμένη ενέργεια, θα μπορούσε να τροφοδοτήσει το νησί έως και για 3 μέρες, σε περιπτώσεις όπου ο ήλιος δεν θα φανεί καθόλου λόγο κακοκαιρίας.

tesla solarcity tau

Η SolarCity ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του project σήμερα, «Το Tau δεν είναι μια καρτ-ποστάλ από το μέλλον, είναι ένα στιγμιότυπο του τι είναι δυνατό σήμερα. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μια οικονομική και πρακτική λύση των αυξανόμενων απαιτήσεων για την ενέργεια, καθώς και των νησιών που παραδοσιακά στηρίζονταν πάνω στα ορυκτά καύσιμα, τώρα μπορούν να μεταβούν εύκολα σε τεχνολογίες Microgrid οι οποίες βασίζονται στον ήλιο και την αποθήκευση».

tesla-solarcity-tau-2

Το project αυτό, περιγράφεται ως ένα από τα πιο εξελιγμένα μικρά δίκτυα ενέργειας που έχουν κατασκευαστεί, και βρίσκεται περίπου 4000 μίλια από την δυτική ακτή των ΗΠΑ. Στο παρελθόν, μόνο η μεταφορά του πετρελαίου στο Tau, πρόσθετε μεγάλο κόστος και ταυτόχρονα δεν διασφάλιζε ότι τα πετρελαιοφόρα θα φτάσουν στην ώρα τους.

Έξυπνη πόλη η Χαλκίδα με Smart Parking και Smart Lightning

O Keith Ahsoon, κάτοικος του νησιού και ιδιοκτήτης ενός καταστήματος τροφίμων, αναφέρει, «Θυμάμαι κάποιες φορές που το πλοίο δεν έφτανε στο νησί για 2 μήνες. Βασιζόμασταν σε αυτό για τα πάντα, συμπεριλαμβανομένου και του πετρελαίου για τον ηλεκτρισμό μας. Όταν το πετρέλαιο τελείωνε, προσπαθούσαμε να κάνουμε οικονομία χρησιμοποιώντας το μόνο τα πρωινά και τα απογεύματα. Τα συστήματα ύδρευσης χρησιμοποιούσαν αντλίες, στις οποίες όλο το χωρίο εξαρτάται. Είναι δύσκολο να ζεις χωρίς να ξέρεις τι θα συμβεί.»

tesla solarcity tau

Τώρα όμως, με το νέο ηλιακό πάρκο και το σύστημα μπαταριών, το νησί είναι ανεξάρτητο. Πάνω σε αυτό πρόσθεσε ο Ahsoon, «Το νησί έχει πάντα ήλιο, και το να συλλέγουμε αυτή την ενέργεια καθημερινά με κάνει να κοιμάμαι με μεγαλύτερη ασφάλεια, γνωρίζοντας ότι θα μπορώ πάντα να εξυπηρετώ τους πελάτες μου».

tesla solarcity tau

Το project χρηματοδοτήθηκε από την American Samoa Economic Development Authority, την Environmental Protection Agency και το Department of Interior των ΗΠΑ, επιτρέποντας έτσι εκτός από την εξυπηρέτηση των κατοίκων, να μειώσουν τα κόστη που απαιτούνταν για την ενέργεια του νησιού.

Η Tesla χρησιμοποιεί αυτό το project, ως ένα παράδειγμα για το τι μπορούν να καταφέρουν τα Microgrids για μικρές κοινότητες σε απομακρυσμένες περιοχές. Στο παρελθόν, η SolarCity έχει επενδύσει σε παρόμοια project για κοινότητες στην Αφρική.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top