Η Tesla εξαγοράζει την Perbix για να προλάβει την παραγωγή

Την εξαγορά της Perbix,  εταιρείας που κατασκευάζει αυτοματοποιημένο μηχανισμό για εργοστάσια ανακοίνωσε η Tesla. Η εταιρεία που βρίσκεται ήδη πίσω στην παραγωγή του Tesla Model 3, ενδεχομένως να έχει κατά νου ότι η εξαγορά της Perbix θα την βοηθήσει σε αυτό.

Η Perbix ήδη αποτελεί προμηθεύτρια της Tesla εδώ και περίπου 3 χρόνια, αλλά η εξαγορά της θα επιτρέψει στην Tesla να «φέρει» περισσότερα μέρη της παραγωγής εσωτερικά. Η Tesla περιέγραψε τη συμφωνία σαν ένα βήμα περαιτέρω στη μακροχρόνια φιλοδοξία της να κατασκευάσει τη μηχανή που κατασκευάζει τη μηχανή.

Η εξαγορά έρχεται εν μέσω των αποθαρρυντικών αποτελεσμάτων της εταιρείας, η οποία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ζημίες 619 εκατ. δολ. στο τρίμηνο, ενώ ανακοίνωσε ότι δεν θα ανταποκριθεί στον στόχο της να παράγει 5.000 Tesla Model 3 την εβδομάδα.

Να υπενθυμιστεί ότι ο στόχος της εταιρείας ήταν στο γ΄τρίμηνο του έτους να έχει κατασκευάσει 1.500 Tesla Model 3, αλλά εν τέλει κατασκεύασε μόνο 260. Ο Elon Musk δήλωσε σχετικά με τις καθυστερήσεις στην παραγωγής: «Με το Tesla Model 3, είτε δουλεύει η μηχανή ή δεν δουλεύει, ή χωλαίνει και για αυτό βρισκόμαστε αρκετά πίσω στην παραγωγή». Με τον όρο μηχανή, εννοεί τη μηχανή που θα κατασκευάσει τη μηχανή που αναφέραμε παραπάνω.

Απομένει να δούμε αν όντως η Perbix θα βοηθήσει την Tesla με την καθυστερημένη παραγωγή, αλλά σίγουρα και η Tesla σκέφτεται την αυτοματοποίηση σε γενικότερο εργοστασιακό επίπεδο.

Ένα χρόνο νωρίτερα, η κατασκευάστρια εξαγόρασε τη γερμανική Grohmann Engineering, δημιουργώντας έναν νέο τομέα μέσα στην εταιρεία, αυτό του Προηγμένου Αυτοματισμού.  Η φιλοδοξία του Elon Musk είναι να κατασκευάσει εργοστάσια, τόσο αυτοματοποιημένα, τα οποία θα μοιάζουν με «εξωγήινο θωρηκτό».

Το ποσό της εξαγοράς δεν ανακοινώθηκε, αλλά φαίνεται ότι ο ιδιοκτήτης της Perbix έλαβε 34.772 μετοχές της Tesla, οι οποίες αξίζουν πάνω από 10 εκατ. δολ.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *