Ασφαλιστική προσφέρει έκπτωση 5% σε όσους χρησιμοποιούν το Tesla Autopilot

Έκπτωση 5% προσφέρει η Βρετανική Direct Line σε όσους κάνουν χρήση του Tesla Autopilot. Τα παραπάνω επιβεβαίωσε ο Dan Freedman, επικεφαλής ανάπτυξης οχημάτων της μεγαλύτερης Βρετανικής ασφαλιστικής μιλώντας στο Reuters.

O Freedman ανέφερε: “Αυτή τη στιγμή, ο οδηγός είναι σταθερά υπεύθυνος, οπότε είναι σαν να ασφαλίζει κάποιος τα άλλα οχήματα. Όμως, δίνει τη δυνατότητα στη Direct Line να μάθει και να προετοιμαστεί για το μέλλον”.

Να σημειωθεί ότι η Direct Line αποτελεί τη δεύτερη εταιρεία που ανακοινώνει τέτοια πρωτοβουλία. Η πρώτη είναι η startup Root, η οποία δήλωσε κάτι παρόμοιο στις αρχές του έτους για τις ΗΠΑ.

Φυσικά, η έκπτωση είναι καλά μελετημένη και αποφασίστηκε όταν ήρθαν στη δημοσιότητα στοιχεία της NHTSA, με βάση τα οποία, ο ρυθμός ατυχημάτων της Tesla έχει μειωθεί κατά 40%.

Νωρίτερα μέσα στο έτος, τα στοιχεία καταδείκνυαν ότι οι κάτοχοι των Tesla πληρώναν ασφάλεια υψηλότερη του μέσου όρου. Ο Elon Musk, είχε αναφέρει ότι οι ασφαλιστικές δεν ήταν ανταγωνιστικές και πρότεινε στους κατόχους των Tesla να αλλάξουν εταιρείες (ασφάλισης).

Όμως είχε δηλώσει ότι θα συνεργαστούν στενά με αυτούς για να εξασφαλίσουν ότι τα ασφάλιστρα παραμένουν τουλάχιστον “δίκαια”.

Την ίδια στιγμή, να υπενθυμιστεί ότι η Tesla είχε ξεκινήσει να εργάζεται σε ένα νέο πρόγραμμα ασφάλισης, υπό την σκέπη της Tesla. Το πρόγραμμα ήδη ξεκίνησε σιωπηλά να εφαρμόζεται σε Αυστραλία και Χονγκ Κονγκ και πρόσφατα επεκτάθηκε σε ΗΠΑ και Καναδά.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *