Close

Η Tesla ανακαλεί πάνω από 2 εκατομμύρια αυτοκίνητα

Η Tesla ανακαλεί περισσότερα από 2 εκατομμύρια αυτοκίνητα στις ΗΠΑ λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια του Αutopilot, σύμφωνα με νέα έγγραφα της NHTSA.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανάκληση στην ιστορία της Tesla.

H ΝΗTSA (Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας) διεξήγαγε έρευνα για τα οχήματα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας για πάνω από δύο χρόνια και κατέληξε πως υπάρχει κάποιο ελάττωμα.

Οι διορθώσεις θα διανέμονται στους ιδιοκτήτες δωρεάν μέσω ενημερώσεων over-the-air (OTA) για την προσθήκη λειτουργιών που διασφαλίζουν ότι οι οδηγοί δίνουν προσοχή κατά τη χρήση του αμφιλεγόμενου συστήματος υποστήριξης οδηγού της Tesla. Αυτό το ζήτημα επηρεάζει όλα τα τρέχοντα ηλεκτρικά της Tesla που κατασκευάστηκαν από την κυκλοφορία του Autopilot το 2015, συμπεριλαμβανομένων των Model 3, Model Y, Model S και Model X.

«Η επιδιόρθωση θα ενσωματώνει πρόσθετους ελέγχους και ειδοποιήσεις σε αυτούς που υπάρχουν ήδη σε επηρεαζόμενα οχήματα για να ενθαρρύνει περαιτέρω τον οδηγό να τηρεί τη συνεχή οδική του ευθύνη κάθε φορά που εμπλέκεται το Autosteer», ανέφερε η NHTSA σε έγγραφο. Σημείωσε ότι ενώ το Autopilot (συγκεκριμένα το στοιχείο Autosteer του) έχει πολλά σημεία ελέγχου για να εξασφαλίσει ότι οι οδηγοί δίνουν προσοχή, δεν είναι πάντα αρκετά.

«Σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν ενεργοποιείται το Autosteer, η προβολή και η εμβέλεια των στοιχείων ελέγχου της λειτουργίας ενδέχεται να μην επαρκούν για την αποτροπή της κακής χρήσης του προηγμένου συστήματος υποστήριξης οδηγού SAE Level 2», αναφέρει το έγγραφο. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε «αυξημένο κίνδυνο σύγκρουσης».

Η Tesla κλήθηκε να επιμεληθεί το σύστημα παρακολούθησης του οδηγού. «Η διόρθωση θα ενσωματώσει πρόσθετους ελέγχους και ειδοποιήσεις σε αυτούς που υπάρχουν ήδη σε επηρεαζόμενα οχήματα για να ενθαρρύνει περαιτέρω τον οδηγό να τηρεί τη συνεχή οδηγική του ευθύνη κάθε φορά που εμπλέκεται το Autosteer, η οποία περιλαμβάνει να κρατά τα χέρια του στο τιμόνι και να δίνει προσοχή στο οδόστρωμα». δηλώνει. Αυτά θα περιλαμβάνουν πιο εμφανείς οπτικές ειδοποιήσεις, που θα διευκολύνουν την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του Autosteer και απαγόρευση χρήσης του Autosteer εάν ο οδηγός δεν συμπεριφέρεται υπεύθυνα σε συνεχή βάση.

Σε μια επιστολή προς το NHTSA, η Tesla είπε ότι θα εκδώσει την απαιτούμενη επιδιόρθωση. “Η Tesla θα κυκλοφορήσει μια ενημέρωση λογισμικού over-the-air (OTA) δωρεάν. Οι επιστολές ειδοποίησης των κατόχων αναμένεται να σταλούν στις 10 Φεβρουαρίου 2023.” Η διόρθωση αφορά 2.031.220 οχήματα, αν και τα μοντέλα που βγήκαν στην παραγωγή μετά τις 7 Δεκεμβρίου θα έχουν την ενημέρωση ενσωματωμένη.

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed/.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες σε online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top