Η Tesla παραδέχεται ότι βρίσκεται εκτός χρονοδιαγράμματος

Τους στόχους της για την παραγωγή του νέου Tesla Model 3 ανανέωσε η γνωστή κατασκευάστρια οχημάτων, αναφέροντας ότι βρίσκεται μήνες πίσω από το χρονοδιάγραμμά της.

Σύμφωνα με τα νέα σχέδια, η εταιρεία του Elon Musk πλέον θα παράγει 5.000 οχήματα κάθε εβδομάδα στις αρχές του 2018, αντί για τον Δεκέμβριο.

Η εταιρεία, στο γ΄τρίμηνο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, είδε τις ζημίες της σχεδόν να διπλασιάζονται σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, καταγράφοντας καθαρές ζημίες 619 εκατ. δολαρίων.

Έναν χρόνο νωρίτερα, η εταιρεία είχε σημειώσει κέρδη 21,9 εκατ. δολ. αλλά αυτή τη στιγμή προσπαθεί να εστιάσει στην επιτάχυνση της παραγωγής του Tesla Model 3.

H Tesla ευελπιστεί ότι θα προσελκύσει μαζικό ενδιαφέρον για το μοντέλο της με τον αυτόματο πιλότο, το οποίο έρχεται στη μισή σχεδόν τιμή σε σύγκριση με το Model S, στα 35.000 δολάρια.

Ενδεικτικά, για το γ΄τρίμηνο η Tesla υπολόγιζε να παράγει 1.500 Model 3, αλλά εν τέλει κατάφερε να κατασκευάσει μόνο 260. Να σημειωθεί ότι η Tesla πρόσφατα είχε αποδώσει τη χαμηλή παραγωγή του Tesla Model 3 σε μικροπροβληματάκια που προέκυψαν στη διάρκεια της κατασκευής.

Η Tesla ανέφερε ότι ο μεγαλύτερος ανασταλτικός παράγοντας ήταν ότι επιβραδύνθηκε η πρόοδος στο Gigafactory στη Νεβάδα, όπου κατασκευάζονται οι μπαταρίες και για τον λόγο αυτό, μέρος της παραγωγικής διαδικασίας έπρεπε να επανασχεδιαστεί.

Ο ίδιος ο Elon Musk ανέφερε σχετικά: «Ήμουν πραγματικά στεναχωρημένος τρεις με τέσσερεις εβδομάδες πριν», αλλά τώρα ανέφερε ότι είναι αισιόδοξος καθώς πλέον έχουν ξεκαθαρίσει οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *