Η Tencent εισέρχεται στην “κούρσα” της αυτόνομης οδήγησης

Τη δική της τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης φέρεται να αναπτύσσει η Tencent, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg που επικαλείται πηγές προσκείμενες στην εταιρεία.

Έτσι, πλέον η Tencent -η οποία έχει μερίδιο στις Tesla και Nio- εισέρχεται και επίσημα στο πεδίο της αυτόνομης οδήγησης.

Η γνωστή κινέζικη εταιρεία σκοπεύει να αξιοποιήσει την τεχνολογία χαρτογράφησης και τεχνητής νοημοσύνης που διαθέτει για να ανταγωνιστεί εταιρείες όπως οι Google Waymo και φυσικά τοπικές ανταγωνίστριες όπως η Baidu.

Παρόλο που δεν είναι σαφές πόσο προηγμένο είναι το σύστημα που έχει αναπτύξει η Tencent, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Bloomberg, ήδη η εταιρεία έχει ένα πρωτότυπο που δοκιμάζει εσωτερικά.

Δεδομένου ότι η Tencent έχει μερίδιο στην Tesla και έχει επενδύσεις και σε άλλες εταιρείες αυτόνομης οδήγησης, ίσως προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι αποφάσισε να αναπτύξει και το δικό της σύστημα αυτόνομης οδήγησης. Από την άλλη όμως, τον Μάιο ο Πρόεδρος της Tencent, Ma Huateng είχε αναφέρει ότι ήθελε η εταιρεία να αναπτύξει σύστημα τεχνητής νοημοσύνης

Η αυτόνομη οδήγηση θεωρείται ότι είναι ένα από τους βασικούς τομείς που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους κινέζους κατασκευαστές να γίνουν πιο καινοτόμοι και ανταγωνιστικοί παγκοσμίως.  Η Tencent με έδρα τη Shenzhen έχει ήδη «ποντάρει» στη χαρτογράφηση, στη συνδεσιμότητα και στην αναγνώριση εικόνας, που θα μπορέσουν να την βοηθήσουν να ανταγωνιστεί τη Baidu, στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων, τομέας όπου η Κίνα αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη αγορά.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *