Τεχνολογία μπαταρίας για αυτονομία έως 1000 χλμ και φόρτιση σε 5 λεπτά
Close

Τεχνολογία μπαταρίας για αυτονομία έως 1000 χλμ και φόρτιση σε 5 λεπτά

NAWA Technologies

NAWA Technologies

Η NAWA Technologies είναι μια γαλλική start-up που ιδρύθηκε το 2013 από έμπειρους επιστήμονες που ειδικεύονται στο χώρο των νανοϋλικών.

Εδρεύει στην πόλη Ρουσέ και ασχολείται με μια καινοτόμα τεχνολογία μπαταρίας για συσκευές, αυτοκίνητα και εγκαταστάσεις, που βασίζεται σε έρευνα της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας και Εναλλακτικής Ενέργειας (CEA).

Η τεχνολογία που αναπτύσσει υπόσχεται μελλοντικά πιο αποδοτικές, ταχύτερες στη φόρτιση και πιο φιλικές προς το περιβάλλον μπαταρίες.

«Έχουμε αναπτύξει ένα νέο ηλεκτρόδιο βασισμένο σε τεχνολογία κάθετα ευθυγραμμισμένων νανοσωληνών άνθρακα, γνωστή και ως VACNT, ένα παράγωγο του γραφενίου. Το ηλεκτρόδιό μας επιτρέπει κατ’ αρχήν να κάνουμε τους σούπερ πυκνωτές 1000 φορές ταχύτερους απ’ ότι μια μπαταρία ιόντων-λιθίου», αναφέρει ο CEO της NAWA Technologies, Ludovic Eveillard, σε συνέντευξή του στο franceinfo.fr.

Τονίζει μάλιστα πως «το ηλεκτρόδιο που αναπτύσσουμε είναι πραγματικά το ταχύτερο στον κόσμο και πολλοί άνθρωποι έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους γι’ αυτό».

NAWA Technologies
NAWA Technologies

Η τεχνολογία της γαλλικής εταιρείας θα εφαρμοστεί μελλοντικά σε μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων, οι οποίες θα προσφέρουν μεγάλη αυτονομία και θα φορτίζονται σε ελάχιστο χρόνο.

«Παράλληλα εργαζόμαστε πάνω στην ολοκλήρωση και την ανάπτυξη νέων ηλεκτροδίων, χρησιμοποιώντας αυτήν την τεχνολογία, ώστε να δημιουργήσουμε την επόμενη γενιά μπαταριών, με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, μικρότερους χρόνους φόρτισης και λιγότερο αντίκτυπο στο περιβάλλον. Μπορείτε να φανταστείτε αυτοκίνητα με 800 έως 1000 χιλιόμετρα αυτονομία που μπορούν να επαναφορτιστούν μέσα σε 5 λεπτά. Πρόκειται πραγματικά για μια τεχνολογική επανάσταση», λέει χαρακτηριστικά ο κύριος Eveillard.

Τα πρώτα προϊόντα αναμένεται να είναι έτοιμα το πρώτο 3μηνο του 2021 καθώς η εταιρεία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη διαδικασία δημιουργίας της εγκατάστασης της γραμμής παραγωγής, ενώ η εφαρμογή της τεχνολογίας στις μπαταρίες αναμένεται το 2024 με 2025.

NAWA Technologies
NAWA Technologies

Πηγή

Ο Μένιος Κατής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978 και κατάγεται από τη Λήμνο. Σπούδασε στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1997 από το πρώτο αθλητικό site της Ελλάδας, το sport.gr (Sportline), στο οποίο εργάστηκε επί μια δεκαετία. Παράλληλα, έγραφε για το αγαπημένο του σπορ, τα MotoGP, στο motograndprix.gr καθώς επίσης και στο περιοδικό MotoGP World. Έχει δουλέψει επίσης στο wmotors.gr και caranddriver.gr, ενώ έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Car and Driver και Moto&Rider.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

0 Comments
scroll to top