Όλα τα λεωφορεία του αεροδρομίου της Αδελαΐδας θα είναι ηλεκτρικά από το 2021

Το αεροδρόμιο της Αδελαϊδας θα είναι το πρώτο που θα έχει ηλεκτρικό όλον το στόλο των λεωφορείων της από το 2021.

Είναι δεδομένο, πλέον, ότι η ηλεκτροκίνηση αποτελεί το μέλλον της αυτοκίνησης, κάτι που αφορά, τόσο τα φορτηγά, όσο και τα λεωφορεία. Γι’ αυτό, βλέπουμε εταιρείες που έχουν στη διάθεσή τους λεωφορεία να τα μετατρέπουν σε ηλεκτρικά από εδώ και στο εξής.

Το ίδιο ισχύει και για το αεροδρόμιο της Αδελαΐδας, το οποίο θα γίνει το πρώτο στην Αυστραλία, και όχι μόνο, που θα έχει στο 100% του στόλου της ηλεκτρικά λεωφορεία. Αυτά θα παρέχονται από την τοπική Precision Buses και θα διαχειρίζονται από τη SkyBus, που πρόσφατα επελέγη ως η διαχειρίστρια των λεωφορείων μεταφορών του εν λόγω αεροδρομίου για τα επόμενα πέντε χρόνια.

«Εκτός από τη φημισμένη εξυπηρέτηση πελατών και την αποτελεσματικότητα της επιχείρησής της στο Αεροδρόμιο της Αδελαΐδας, η SkyBus θα βοηθήσει επίσης το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της πολιτείας να γίνει το πρώτο στην Αυστραλία, που θα λειτουργήσει με πλήρως ηλεκτρικό στόλο, τόσο εντός, όσο και εκτός αερολιμένα.

Σε μία στρατηγική κίνηση να στηρίξουμε τη μεταβατική βιομηχανία της Νοτίου Αυστραλίας, τα οχήματα επόμενης γενιάς θα παρέχονται από την τοπική Precision Buses. Η Precision είναι ένας προχωρημένος κατασκευαστής οχημάτων, που θα φέρει στην αγορά της Αυστραλίας τα πρώτα λειτουργικά ηλεκτρικά αστικά λεωφορεία.

Με τα ηλεκτρικά λεωφορεία να αναμένονται να αντικαταστήσουν τον υπάρχοντα στόλο μέχρι τις αρχές του 2021, η ηγεσία του Αεροδρομίου της Αδελαΐδας θα έχει τη δυνατότητα να ενσωματώσει τη βιωσιμότητα σε όλες τις δραστηριότητές της», ανέφερε η ανακοίνωση της SkyBus.

Τέλος, να σημειωθεί ότι δεν αποκλείεται να εφαρμόσουν το παραπάνω πρότζεκτ κι άλλα αεροδρόμια στο προσεχές μέλλον.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *