Τα Tesla καλύπτουν περισσότερα χιλιόμετρα από κάθε άλλο αυτοκίνητο

Έρευνα δείχνει ότι τα ηλεκτρικά της Tesla καλύπτουν περισσότερα χιλιόμετρα από κάθε άλλο αυτοκίνητο μέσα σε τρία χρόνια.

Η αυτονομία, το κόστος και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες σ’ ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, όμως πόσα χιλιόμετρα μπορεί να καλύψει μέσα σε τρία χρόνια;

Την απάντηση θέλησε να δώσει το Ίδρυμα RAC (Royal Automobile Club), που ασχολείται με την οικονομία, την ασφάλεια και τα περιβαλλοντολογικά θέματα, που αφορούν το οδικό δίκτυο και τους χρήστες του.

Γι’ αυτό, ανέλυσε δεδομένα του Υπουργείου Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου από 516936 οχήματα στα τρία πρώτα χρόνια της ζωής τους. Το συμπέρασμα, στο οποίο κατέληξε, ήταν πως οι οδηγοί των ηλεκτρικών Tesla καλύπτουν περισσότερα χιλιόμετρα απ’ όσους έχουν αυτοκίνητο κάποιας άλλης μάρκας, είτε πρόκειται για ηλεκτρικό, είτε για βενζινοκίνητο , είτε για ντίζελ.

Συγκεκριμένα, η έρευνα του RAC έδειξε ότι οι οδηγοί των Tesla καλύπτουν ένα μέσο όρο 12459 μιλίων, δηλαδή 20050 χιλιομέτρων, κάθε χρόνο στα τρία πρώτα χρόνια ζωής του οχήματος, κάτι που σημαίνει 60150 χιλιόμετρα στο σύνολο της τριετίας.

Δεύτερη στη λίστα έρχεται η Mercedes, με τους κατόχους των μοντέλων της να καλύπτουν 12100 μίλια (19470 χιλιόμετρα) κατά μέσο όρο κάθε χρόνο, ενώ αυτοί των αυτοκινήτων της Volvo βγάζουν μέσο όρο 11578 μίλια (18630 χιλιόμετρα) κάθε χρόνο.

Όσον αφορά τη σύγκριση μεταξύ ηλεκτρικών, βενζινοκίνητων και ντίζελ, τα ηλεκτρικά καλύπτουν μεγαλύτερες αποστάσεις έναντι των αυτοκινήτων, που κινούνται με βενζίνη (μ.ό. 9435 μίλια ή 15180 χιλιόμετρα έναντι 7490 μιλίων ή 12050 χιλιομέτρων το χρόνο), αλλά όχι και από τα ντίζελ, καθώς τα τελευταία καλύπτουν 12496 μίλια, που μεταφράζονται σε 20110 χιλιόμετρα, κατά μέσο όρο το χρόνο στα τρία πρώτα χρόνια ζωής των οχημάτων.

Όπως και να έχει, είναι άλλος ένας τρόπος να αποδειχτεί ότι τα ηλεκτροκίνητα παρουσιάζουν συνεχώς άνοδο, κάτι που φαίνεται και από τις πωλήσεις κάθε χρονιά, και πως αποτελούν το μέλλον της αυτοκίνησης.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *