Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι έτοιμα να σώσουν τον κόσμο

Η στροφή του πλανήτη προς την ηλεκτροκίνηση εκτιμάται ότι θα σώσει δισεκατομμύρια ανθρώπινες ζωές στο μέλλον, ενώ θα μειώσει τον αριθμό των πρόωρων θανάτων σε παγκόσμιο επίπεδο. Έρευνα του Πανεπιστημίου Northwestern στις ΗΠΑ αποδεικνύει του λόγου το αληθές, με επιστημονικά δεδομένα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Αμερικανών ερευνητών, εάν στις ΗΠΑ αντικατασταθεί το 25% των αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης, ένα ποσό 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα εξοικονομηθεί από τις αρνητικές επιπτώσεις της κυκλοφορίας των συμβατικών αυτοκινήτων στο περιβάλλον.

Και μάλιστα, η εξοικονόμηση αυτή θα γίνεται σε ετήσιο επίπεδο. Τα μαθηματικά μοντέλα δείχνουν ότι το χρηματικό όφελος από την αντικατάσταση των συμβατικών οχημάτων από ηλεκτρικά σε ποσοστό 75%, μπορεί να αγγίξει έως και τα 70 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο.

Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης εκπέμπουν καυσαέρια βλαβερά για το περιβάλλον, αλλά και για τον άνθρωπο, συνεπώς, η αντικατάστασή τους από τα ηλεκτρικά μοντέλα εκτιμάται ότι θα έχει προφανές όφελος και για τη δημόσια υγεία.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι και μόνο η αντικατάσταση μέρους του στόλου των οχημάτων σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ θα είχε ευεργετική επίδραση για ολόκληρο τον πληθυσμό, αλλά και τα ζώα που ζουν σε περιοχές κοντά στις μεγαλουπόλεις.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *