Τα αυτόνομα οχήματα θα βρίσκονται σύντομα στους δρόμους, σύμφωνα με την Pony.ai

Σύμφωνα με το CEO της Pony.ai, James Peng, τα αυτόνομα οχήματα θα βρίσκονται στους δρόμους μέσα σε 5 χρόνια για να μας εξυπηρετούν στις καθημερινές μας ανάγκες.

Η start-up εταιρεία με βάση την California, Pony.ai, μέσω του CEO James Peng σε συνέντευξη στο ειδησεογραφικό πρακτορείο CNBC, δήλωσε πως είναι θέμα χρόνου για να μετακινούμαστε στη δουλειά μας αλλά και να πηγαίνουμε τα παιδιά στο σχολείο μέσω ενός πλήρως αυτόνομου οχήματος, με το χρονικό ορίζοντα να τοποθετείται στα 5 χρόνια.

Στη συνέχεια, δήλωσε πως αυτό που θα δούμε στους δρόμους μας είναι μια ευρεία χρήση των αυτόνομων οχημάτων, κάτι που μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, με την εταιρεία να στρέφει κυρίως την προσοχή της στις ΗΠΑ και την Κίνα όπου τα αυτόνομα οχήματά της βρίσκονται στο στάδιο των δοκιμών.

Πρόσφατα είδαμε πως η Pony.ai συνεργάστηκε με τη Hyundai, η οποία διέθεσε ειδικά διαμορφωμένα Kona Electric για υπηρεσίες αυτόνομης μεταφοράς επιβατών για την πόλη Irvine στην California, με τα συγκεκριμένα οχήματα να διαθέτουν την τεχνολογία της Pony.ai για να μετακινούνται στους δρόμους.

Επιπλέον, ο James Peng δήλωσε πως μπορεί να υπάρχουν κατασκευαστές στο χώρο των αυτόνομων οχημάτων όπως η General Motors, Audi, Ford και Volkswagen, αλλά η εταιρεία που πιστεύει ότι θα κερδίσει τη “μάχη” είναι η εταιρεία Waymo που ανήκει στην Alphabet, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι τα άλλα οχήματα στους δρόμους, οι πεζοί και οι ποδηλάτες, είναι η κύρια δυσκολία στο πως θα πρέπει να τροποποιηθεί η τεχνητή νοημοσύνη έτσι ώστε να προβλέψει τις αντιδράσεις τους και να αποφύγουμε τροχαία ατυχήματα.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *