Οι οδηγοί δεν είναι ακόμα έτοιμοι για τα αυτόνομα οχήματα

Οι οδηγοί δεν είναι ακόμα έτοιμοι για τα αυτόνομα οχήματα όπως αποκαλύπτει πρόσφατη έρευνα. Τέσσερις στου πέντε ερωτηθέντες πιστεύουν ότι ο οδηγός θα πρέπει να είναι πάντα σε θέση να αναλάβει το τιμόνι και δεν επιθυμούν ένα πλήρως αυτόνομο όχημα.

Volvo Drive Me 001 autonomous

Ένας στους τέσσερις (26%) ενδιαφέρεται να αγοράσει αυτόνομο όχημα μέσα στα επόμενα χρόνια εφόσον θα υπάρχει η επιλογή να έχει τον έλεγχο του ως οδηγός. Το 20% θα ήθελε ένα ημι-αυτόνομο όχημα, ενώ μόλις το 13% βρίσκει ενδιαφέρουσα την ιδέα για πλήρη αυτόνομη οδήγηση.

Επιβάτες στα αυτόνομα οχήματα της Uber παραιτούνται από το δικαίωμα να ασκήσουν αγωγή για τραυματισμό ή θάνατο

Η έρευνα στηρίχθηκε στο δεδομένο ότι μέσα στα επόμενα 5 χρόνια θα είναι διαθέσιμα αυτόνομα οχήματα level 0 (μόνο οδηγός) έως level 5 (πλήρως αυτόνομα). Οι πλειοψηφία επέλεξε το level 4 (πλήρως αυτόνομο με επιλογή για έλεγχο από τον οδηγό).

Τα οχήματα που κυκλοφορούν σήμερα στους δρόμους είναι level 0 ή level 1 (με συστήματα υποβοήθησης, αυτόματη επιτάγχυνση και πέδηση, αλλαγή λωρίδας κυκλοφορίας).

Στοιχεία έρευνας
Η έρευνα The Future Autonomous Vehicle Driver Study πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο και ανταποκρίθηκαν 2.200 άτομα ηλικίας 12-64 ετών.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *