Η startup Zoox επεκτείνει τις δοκιμές αυτόνομων οχημάτων στο Las Vegas

Η startup εταιρεία αυτόνομων οχημάτων, Zoox, έχει επενδύσει 800 εκ. δολάρια και μετά τις δοκιμές των αυτόνομων οχημάτων της στους δρόμους του San Francisco, ετοιμάζεται να ξεκινήσει τις δοκιμές της στο Las Vegas.

Οι λόγοι της επέκτασης των δοκιμών της Zoox στο Las Vegas έχουν να κάνουν με τις δοκιμές και βελτιώσεις της τεχνολογίας των αυτόνομων οχημάτων της έτσι ώστε μελλοντικά να ξεκινήσει να δραστηριοποιείται με υπηρεσίες που αφορούν την αυτόνομη μετακίνηση εκεί, σύμφωνα με τον συν-ιδρυτή και γενικό διευθυντή τεχνολογίας της εταιρείας, Jesse Levinson.

Η Zoox έλαβε άδεια από το Τμήμα Μηχανοκίνητων Οχημάτων της Nevada για αυτόνομη οδήγηση στους δρόμους της πολιτείας, με την εταιρεία να πραγματοποιεί χαρτογράφηση και δοκιμές οδήγησης στο Las Vegas. Επιπλέον, η άδεια που έχει λάβει η Zoox επιτρέπει και την μεταφορά επιβατών, κάτι το οποίο η εταιρεία δεν πραγματοποιεί προς το παρόν.

Αυτό που προσπαθεί αυτή τη στιγμή η Zoox είναι να πραγματοποιήσει δοκιμές με αυτόνομα Toyota Highlander στο Las Vegas, χρησιμοποιώντας πάνω από 30 τροποποιημένα οχήματα, ενώ στοχεύει να παρουσιάσει τα αυτόνομα οχήματά της στους δρόμους το 2020, ενώ θα ακολουθήσουν και οι δραστηριότητες για την παροχή υπηρεσιών μετακίνησης επιβατών.

Η εταιρεία επέλεξε το Las Vegas για τις δραστηριότητές της μιας και λόγω της διαρύθμισης των δρόμων αλλά και του περιβάλλοντος αναφορικά με τον καιρό και την έντονη κίνηση κατά τη διάρκεια της νύχτας, είναι ιδανικές συνθήκες για να δοκιμάσει και να βελτιώσει την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης που αναπτύσσει.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *