Close

Vision E: Το όραμα της Skoda για την ηλεκτροκίνηση και την αυτόνομη οδήγηση

Στο επερχόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάη (Shanghai Motor Show 2017), η Skoda θα παρουσιάσει το πρωτότυπο Vision E, το οποίο αποτελεί το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό και αυτόνομο πρωτότυπο στην ιστορία της. Σύμφωνα με την εταιρεία, μέχρι το 2025 θα εντάξει στην προϊοντική της γκάμα πέντε αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα σε διάφορες κατηγορίες.

Skoda Vision E

Tο Skoda Vision E είναι ένα πεντάθυρο SUV Coupe που υπόσχεται αυτονομία 500km ενώ σύμφωνα με την εταιρεία πληροί τις προϋποθέσεις για αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3.
Σε ό,τι αφορά στις διαστάσεις του, το Vision E έχει μήκος 4.645 mm, πλάτος 1.917 mm και ύψος 1.550 mm.

H ισχύς του ηλεκτροκινητήρα που χρησιμοποιεί το Vision φτάνει τους 308 ίππους, συνδυάζοντας εξαιρετικές επιδόσεις ειδικά στον τομέα της επιτάχυνσης και μηδενικές εκπομπές ρύπων. H μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι 180km/h.

Skoda Vision E

Οι ισχυρές μπαταρίες ιόντων λιθίου και η βέλτιστη ανάκτηση ενέργειας προσφέρουν αυτονομία έως 500 km. Χάρη στην ευφυή διαχείριση, οι δύο ηλεκτροκινητήρες συνεργάζονται με μέγιστη απόδοση και κινούν και τους τέσσερις τροχούς του Skoda Vision E. Η τετρακίνηση είναι προσαρμοσμένη ώστε να διασφαλίζει το υψηλότερο βαθμό ευστάθειας, δυναμικής συμπεριφοράς και ασφάλειας σε όλες τις συνθήκες.

Σε ό,τι αφορά στο κομμάτι της αυτόνομης οδήγησης, η Skoda αναδεικνύει μέσω του Vision E, τις διαθέσιμες μορφές της που θα δούμε στο προσεχές μέλλον. Άλλωστε σύμφωνα με τελευταίες έρευνες, περίπου το 15% των νέων αυτοκινήτων θα μπορεί να κινείται τελείως αυτόνομα το 2030.

Δρόμοι θα φορτίζουν το ηλεκτρικό μας αυτοκίνητο ενώ οδηγούμε

Το σύστημα αυτόνομης οδήγησης που εξοπλίζει το πρωτότυπο Vision πληροί τις προϋποθέσεις επιπέδου 3. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να λειτουργεί ανεξάρτητα σε μποτιλιαρίσματα, να κινείται με αυτόματο πιλότο στον αυτοκινητόδρομο, να παραμένει στην ίδια λωρίδα ή να αλλάζει, να εκτελεί ελιγμούς προσπέρασης, να αναζητά ελεύθερους χώρους στάθμευσης, να παρκάρει και να φεύγει αυτόνομα από τους χώρους στάθμευσης. Για το σκοπό αυτό αισθητήρες με διαφορετικές εμβέλειες και πολυάριθμες κάμερες παρακολουθούν συνεχώς την κατάσταση της κυκλοφορίας.

Η στρατηγική ηλεκτρικής μετακίνησης της Skoda
Η ηλεκτρική μετακίνηση παίζει σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια στρατηγική ανάπτυξης της εταιρείας. Η Skoda εξελίσσει τις ιδέες της για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα πάνω στην πλατφόρμα MEB του Ομίλου.

Ο εξηλεκτρισμός της γκάμας μοντέλων Skoda θα ξεκινήσει από τις αρχές του 2019 με το λανσάρισμα του Superb με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα μαζικής παραγωγής της Skoda θα κυκλοφορήσει λίγο αργότερα, το 2020.

Μέχρι το 2025, η Skoda θα έχει επεκτείνει τη γκάμα της, που θα περιλαμβάνει πλέον πέντε πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα σε διάφορες κατηγορίες.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς συνεργάζεται με το Autonomous από την αρχή της δημιουργίας του site. Καθημερινά αναζητά και καταγράφει τα πιο σημαντικά τα νέα τεχνολογίας για το αυτοκίνητο από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top