Η Shell θέλει να γίνει δίκτυο πράσινης ενέργειας μέχρι το 2050
Close

Η Shell θέλει να γίνει δίκτυο πράσινης ενέργειας μέχρι το 2050

Η Shell έχει στόχο να γίνει δίκτυο με μηδενικές εκπομπές ρύπων μέχρι το 2050, πουλώντας κυρίως πράσινη ενέργεια.

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια η Shell αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής βενζίνης και πετρελαίου στον κόσμο, ενώ έχει ένα τεράστιο δίκτυο ανεφοδιασμού σε όλον τον πλανήτη. Ωστόσο, αυτό φαίνεται ότι θα αλλάξει στο μέλλον.

Η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, που σημαίνει ότι κάποια στιγμή στο μακρινό μέλλον θα περιοριστούν ή θα εξαφανιστούν τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης και η οποία γίνεται σιγά-σιγά, και τα σχέδια για ένα πιο πράσινο περιβάλλον ανάγκασαν τη φίρμα, που έχει έδρα σε Αγγλία και Ολλανδία, να βάλει έναν καινούριο στόχο.

Αυτός είναι να γίνει ένα δίκτυο με μηδενικές εκπομπές ρύπων μέχρι το 2050, με το κύριο προϊόν πώλησης να είναι η πράσινη ενέργεια. «Οι προσδοκίες της κοινωνίας έχουν αλλάξει γρήγορα στη συζήτηση γύρω από την κλιματική αλλαγή.

Η Shell πρέπει τώρα να προχωρήσει μπροστά με τις δικές της φιλοδοξίες, που είναι και ο λόγος που έχουμε στόχο να γίνουμε ένα δίκτυο με μηδενικές εκπομπές ρύπων και μία επιχείρηση ενέργειας μέχρι το 2050 ή πιο σύντομα.

Η κοινωνία και οι πελάτες μας δεν περιμένουν κάτι λιγότερο», είπε ο CEO της Shell, Μπεν φαν Μπέουρντεν. «Στόχος της Shell είναι να αλλάξουν στο μέλλον τα σχέδια και τα πλάνα της επιχείρησης, ως αντικατοπτρισμός αυτής της κίνησης προς το νέο της δίκτυο με μηδενικές εκπομπές ρύπων», ανέφερε η ανακοίνωση της εταιρείας.

Ωστόσο, δεν έγινε ξεκάθαρο πώς θα υλοποιηθεί αυτό το πλάνο σε βάθος χρόνου, τη στιγμή που το Reuters αναφέρει ότι η Shell ξόδεψε περίπου το 8% από το μπάτζετ των 24 δις δολαρίων του 2019 σε ενέργειες για χαμηλές εκπομπές ρύπων. Έτσι, φαίνεται πως σε 30 χρόνια ή λιγότερο η Shell δε θα θυμίζει σε τίποτα την εταιρεία που ξέραμε μέχρι σήμερα.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

0 Comments
scroll to top