Η Shell εξαγοράζει την εταιρεία φόρτισης NewMotion
Close

Η Shell εξαγοράζει την εταιρεία φόρτισης NewMotion

Σε συμφωνία εξαγοράς της Ολλανδικής NewMotion προέβη η Royal Dutch Shell. Η γνωστή πετρελαϊκή εταιρεία αποφάσισε να εξαγοράσει μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη.

Shell

Σύμφωνα με τη Shell, η NewMotion θα εργάζεται παράλληλα με το πρόγραμμα της Shell για σταθμούς ταχείας φόρτισης. Να σημειωθεί ότι η NewMotion διαχειρίζεται πάνω από 30.000 σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη δυτική Ευρώπη, ενώ προσφέρει πρόσβαση σε χιλιάδες ακόμη.

Η Shell έχει ήδη ξεκινήσει την εγκατάσταση σταθμών ηλεκτρικής φόρτισης σε βενζινάδικά της στη Βρετανία, στην Ολλανδία, στη Νορβηγία και στις Φιλιππίνες.

Η ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά στις επόμενες δεκαετίες. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Morgan Stanley, μέχρι το 2030 μπορεί να χρειάζονται 1 με 3 εκατ. σταθμοί φόρτισης. Για να καταλάβει κάποιος τη διαφορά, αυτή τη στιγμή οι σταθμοί είναι λιγότεροι από 100.000.

Η Shell υπολογίζει ότι μέχρι το 2040, το ένα τέταρτο του παγκοσμίου στόλου αυτοκινήτων θα είναι ηλεκτρικοί.
Όπως είναι αναμενόμενο, οι πετρελαϊκές έχουν ήδη αντιληφθεί τη δυναμική και την απειλή που ενέχει η ηλεκτροκίνηση και προσπαθούν να προλάβουν τις εξελίξεις.

Τον Αύγουστο η BP δήλωσε ότι βρισκόταν σε συνομιλίες με κατασκευαστές οχημάτων για τη σύναψη συνεργασίας, προκειμένου να προσφέρει σταθμούς φόρτισης στα βενζινάδικά της.

Εκτός από τη Shell, η NewMotion, τον Σεπτέμβριο υπέγραψε συμφωνία με την Total για να δώσει πρόσβαση στους πελάτες της γαλλικής πετρελαϊκής στο δίκτυο φορτιστών της.

Πηγή

Η Λαΐδα Λιμνιάτη γεννήθηκε στην Αυστραλία και μεγάλωσε στην Τρίπολη. Είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος τεχνολογίας στα περιοδικά RAM και xAKER, στο Pathfinder.gr, στο περιοδικό COMBusiness, στο ημερήσιο Newsletter COMToday και στη Ναυτεμπορική. Επίσης, έχει υπάρξει Υπεύθυνη Επικοινωνίας στη WOT και Marketing Executive στη Merlien Institute.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

0 Comments
scroll to top