Δοκιμές αυτόνομων οχημάτων στη Νέα Υόρκη από το 2018

Σε αλλαγές στη νομοθεσία προχωρούν οι αρμόδιοι νομοθέτες της Νέας Υόρκης ώστε από το 2018 οι αυτοκινητοβιομηχανίες να μπορούν να πραγματοποιούν δοκιμές αυτόνομων οχημάτων στους δρόμους της πόλης.

self driving autonomous ford fusion

Ο βασικός λόγος για τον οποίο μέχρι σήμερα δεν μπορεί να δοκιμαστεί τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης στη Νέα Υόρκη είναι ένας νόμος που θεσπίστηκε πριν από 45 χρόνια και ο οποίος αναφέρει πως οι οδηγοί θα πρέπει συνέχεια να έχουν τουλάχιστον το ένα χέρι στο τιμόνι. Ωστόσο οι αλλαγές που έγιναν προσφάτως από τους νομοθέτες παύουν προσωρινά την ισχύ του συγκεκριμένου νόμου.

Το όλο θέμα χειρίστηκε ο σύνδεσμος εμπόρων αυτοκινήτων της Νέας Υόρκης (GNYADA) που συνεργάστηκε στενά με τον κυβερνήτη, Andrew Cuomo ώστε να επιτραπούν οι δοκιμές αυτόνομων οχημάτων στην πόλη.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη η Νέα Υόρκη θα προστεθεί στις πόλεις των ΗΠΑ που επιτρέπονται και με το νόμο οι δοκιμές αυτόνομων οχημάτων. Μέχρι τώρα …γη της Επαγγελίας για την τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης θεωρούνται η Καλιφόρνια και η Αριζόνα.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *