Ακύρωση επίδειξης αυτόνομου πούλμαν ύστερα από το ατύχημα στο Las Vegas

Την ακύρωση επίδειξης αυτόνομης τεχνολογίας από το Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison είχε ως αποτέλεσμα το ατύχημα που έγινε με αυτόνομο πούλμαν την πρόσφατα.

Να υπενθυμιστεί ότι την περασμένη εβδομάδα, ένα αυτόνομο πούλμαν είχε ένα μικρό ατύχημα με ένα delivery βαν μια ώρα μετά την παρουσίασή του. Το όχημα, το οποίο πραγματοποιούσε επίδειξη, βρέθηκε πίσω από ένα delivery βαν, το οποίο έκανε όπισθεν με αποτέλεσμα να χτυπήσει ελαφρά το αυτόνομο πούλμαν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το λάθος ήταν του βαν και το αυτόνομο φορτηγό έπραξε όπως έπρεπε. Πολλοί όμως ανέφεραν ότι αυτό δεν θα είχε συμβεί αν ο οδηγός ήταν άνθρωπος καθώς θα έκανε κι αυτός όπισθεν. Το πούλμαν έχει επίσης κι αυτό την σχετική λειτουργία, αλλά δεν έκανε όπισθεν καθώς πίσω του είχε άλλα οχήματα. Όμως δεν είναι λίγες οι φορές που αγνοούμε το parktronic και μας «παίρνει» να κάνουμε και λίγο πιο πίσω, κάτι που ο άνθρωπος οδηγός γνωρίζει ενώ το όχημα κρατά μια απόσταση ασφαλείας.

Όπως και να έχει, επειδή το όχημα που ενεπλάκη στο ατύχημα, ήταν το ίδιο με αυτό των ερευνητών του Πανεπιστημίου, οι αρχές της πόλης έκριναν ότι η επίδειξη θα πρέπει να αναβληθεί. Η επίδειξη είχε προγραμματιστεί για αυτήν την Παρασκευή και Σάββατο και οι κάτοικοι του Madison θα είχαν τη δυνατότητα να βρεθούν σε μία διαδρομή μέσα στο αυτόνομο όχημα.

Αντί αυτού όμως, απλά θα δουν τα οχήματα της Navya σε διάφορα σημεία της πόλης όπου θα εκτίθενται.

Ο Peter Rafferty, επιβλέπων του προγράμματος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του αναφέροντας:

«Θέλαμε να λάβουμε σχόλια από το κοινό. Ποιες ήταν οι απορίες τους; Πώς ήταν η εμπειρία τους; Θα υπήρχε και συλλογή δεδομένων. Όλα αυτά δεν πρόκειται να συμβούν τώρα».

Σύμφωνα με τον Rafferty, το πούλμαν το οποίο ενεπλάκη στο ατύχημα έπραξε όπως θα έπρεπε και το συμβάν δείχνει τη σημαντικότητα περαιτέρω δοκιμών.

Όπως κι να έχει, η καθυστέρηση στην επίδειξη δεν συντελεί σημαντικά στο πρότζεκτ και η ομάδα σκοπεύει να επαναπρογραμματίσει τις επιδείξεις.

Το πρότζεκτ με την ονομασία Proving Grounds ξεκίνησε τον Ιανουάριο και περιλαμβάνει εκτός από το Πανεπιστήμιο την πόλη του Madison και αριθμό ιδιωτικών εταιρειών, ανάμεσα στις οποίες και η Navya.

Σύμφωνα με τον Rafferty, το πρότζεκτ πραγματοποιεί έρευνες μέσω προσομοιώσεων για υπολογιστές.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *