Αυτόνομα οχήματα στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου μέχρι το 2021;

Η έλευση των αυτόνομων οχημάτων θα σημάνει την επανάσταση για πολλούς ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες, στην Αγγλία, σύμφωνα με τον Chris Grayling, υπουργό μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με τον Grayling, η τεχνολογία αυτή θα δώσει σε όσους δεν μπορούν να οδηγήσουν μια νέα αίσθηση ελευθερίας, ενώ τα πρώτα οχήματα τα οποία δεν θα έχουν πηδάλια και τιμόνι, θα φέρουν την επανάσταση στους δρόμους της Βρετανίας.

Ο ίδιος εκτιμά ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει σε διάστημα τετραετίας.

Σε ομιλία του στην Ένωση Βρετανών Ασφαλιστών (ABI), ο Grayling δήλωσε ότι τα οφέλη που θα φέρουν τα αυτόνομα οχήματα στην «ανθρώπινη φορητότητα» είναι ο πυρήνας της πραγματικής τους καινοτομίας.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σήμερα που δεν μπορούν να οδηγήσουν, δεν μπορούν να ταξιδέψουν στους δρόμους, αλλά θα μπορούν να ταξιδέψουν στους δρόμους του μέλλοντος»

“Οι ηλικιωμένοι, τα άτομα με αναπηρίες, που δεν μπορούν να οδηγήσουν σήμερα, θα ανακαλύψουν μια νέα αίσθηση ελευθερίας, ευκαιριών και ανεξαρτησίας. Αυτό πιθανότατα είναι ο μεγαλύτερος μετασχηματισμός που θα συμβεί”.

Ταυτόχρονα όμως ο ίδιος πρόσθεσε ότι υπάρχουν τεράστιες επιπτώσεις που σχετίζονται με την ασφάλεια, όπως το να εξαλειφθεί ο παράγοντας ανθρώπινου λάθους, που αποτελεί τον μεγαλύτερο παράγοντας ατυχημάτων.

Ο Grayling είναι αρκετά αισιόδοξος και θεωρεί ότι δεν θα αργήσει η στιγμή όπου η επιστημονική φαντασία θα γίνει πραγματικότητα κι αυτό ευελπιστεί ότι θα γίνει μέχρι το 2021.

Ήδη πολλοί κατασκευαστές οχημάτων και εταιρείες τεχνολογίας εργάζονται στον σχεδιασμό αυτόνομων οχημάτων. Κάποιοι, όπως οι Ford και Google πειραματίζονται με αποσπώμενο τιμόνι, εξαλείφοντας την ανάγκη για οδηγό.

Ωστόσο, πριν τα οχήματα που αναφέρει ο Grayling βρεθούν στον δρόμο, θα πρέπει να ανανεωθεί η υπάρχουσα νομοθεσία.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *