Τα αυτόνομα οχήματα έρχονται στο Πανεπιστήμιο του Clemson

Δύο αυτόνομα οχήματα θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στο Διεθνές Κέντρο Έρευνας Αυτοκινητοβιομηχανίας (ICAR) στο Πανεπιστήμιο του Clemson στο Greenville ως μέρος μιας επίδειξης.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, δύο εξαθέσια οχήματα που μοιάζουν με αμαξίδια του γκολφ, θα μεταφέρουν επιβάτες μεταξύ του ICAR και του Τεχνολογικού Κέντρου για την Καινοτομία στην Κατασκευή του Greenville, το οποίο βρίσκεται αρκετά κοντά.

Τα οχήματα που αναμένεται να φτάσουν αύριο, Πέμπτη 17 Αυγούστου στο ICAR, θα είναι διαθέσιμα στο κοινό σε μερικές εβδομάδες. Το κοινό θα μπορεί να τα καλεί μέσω μιας εφαρμογής για smartphone.

Τα λεωφορεία θα παρέχονται από τη Robotic Research, μία εταιρεία με έδρα το Gaithersburg, η οποία διενεργεί στρατιωτικές έρευνες και τα είχε χρησιμοποιήσει για τη μεταφορά τραυματιών στην στρατιωτική βάση Fort Bragg στη Βόρεια Καρολίνα.

Η μετακίνηση των οχημάτων στο ICAR δημοσιοποιήθηκε χτες, Τρίτη 15 Αυγούστου, στη διάρκεια συνεδρίασης της επιτροπής του ομίλου County County Greenville από τον Doug Webster, έναν εμπορικό μεσίτη ακινήτων, ο οποίος είναι επικεφαλής μιας πρωτοβουλίας ανάπτυξης της αυτόνομης οδήγησης σε τοπικό επίπεδο.

Η εν λόγω πρωτοβουλία θέλει να επιταχύνει την υιοθέτηση των αυτόνομων οχημάτων καθώς θεωρεί ότι έτσι θα μειωθούν τα ατυχήματα, η κίνηση και η μόλυνση της ατμόσφαιρας και η οικονομία θα γίνει πιο αποδοτική και παραγωγική.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *