Αυτόνομο όχημα έσωσε τη ζωή του οδηγού του

Ιδιοκτήτης οχήματος Tesla Model X φέρεται να έπαθε καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια της οδήγησης και πρόλαβε να ενεργοποιήσει τη λειτουργία autopilot και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

O Joshua Neally, δικηγόρος με έδρα το Missouri των ΗΠΑ αισθάνθηκε έντονο πόνο στο στήθος και δυσκολίες στην αναπνοή. Ο οδηγός χρειάστηκε να αγγίζει το τιμόνι ανά τακτά χρονικά διαστήματα αλλά όπως ο ίδιος δηλώνει, το Tesla Model X τα πήγε καλά και τον οδήγησε στο κοντινότερο νοσοκομείο με ασφάλεια.

Tesla Model X

Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται μερικές εβδομάδες μετά τον πρώτο καταγαγεγραμμένο θάνατο οδηγού με ενεργοποιημένο το autopilot σε μοντέλο Tesla Model S.

Άλλο περιστατικό καταγράφηκε στην Montana στην Αμερική με Tesla Model X ευτυχώς χωρίς τραυματίες και σε αυτή τη περίπτωση το autopilot ήταν ενεργοποιημένο.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν το περιστατικό με τον δικιγόρο είναι αληθινό ή απλά μια προσπάθεια της Tesla να αλλάξει το κλίμα και να παρουσιάσει τα αυτόνομα οχήματά της ως ασφαλή. Σε κάθε περίπτωση διαβάσαμε το σχετικό δημοσίευμα και το αναπαράγουμε με κάθε επιφύλαξη.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *