Αυτόνομο λεωφορείο στους δρόμους της Okinawa

Πιο κοντά στο να αποτελέσουν μέρος της ιαπωνικής ζωής είναι τα αυτόνομα λεωφορεία, ύστερα από την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να δοκιμάσει ένα από τα οχήματά του σε δημόσιο δρόμο της Okinawa, η οποία φημίζεται για το κυκλοφοριακό της πρόβλημα.

Το λεωφορείο χρησιμοποιεί σήματα από τον δορυφόρο Michibiki, ο οποίος αναμένεται να χρησιμεύσει ως ιαπωνική έκδοση του GPS.

Το πείραμα ξεκίνησε στις 31 Οκτωβρίου και θα συνεχιστεί μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου και συλλέγει δεδομένα σχετικά με την ασφάλεια και άλλες περιοχές.

Καθώς η Naha και άλλες περιοχές στην Okinawa υποφέρουν από κυκλοφοριακή συμφόρηση, μελετάται ένα σχέδιο που θα εισάγει αυτόνομα λεωφορεία στο σύστημα συγκοινωνιών της Okinawa (Okinawa Advanced Rapid Transit).

Η δοκιμή πραγματοποιείται σε έναν δρόμο 10 χιλιομέτρων, ο οποίος συνδέει τις πόλεις Ginowan και Kita-Nakagusuku.

Το λεωφορείο έχει χωρητικότητα 22 επιβάτες και κινείται με ταχύτητα 40 χιλιομέτρων την ώρα. Τα σήματα που λαμβάνει από τον Michibiki, λέγεται ότι μειώνουν το περιθώριο λάθους στα 12 εκατοστά, με την πληροφορία του να βασίζεται σε τρισδιάστατο χάρτη.

Αυτή τη στιγμή οι δοκιμές δεν πραγματοποιούνται με «πραγματικούς» επιβάτες, ενώ το λεωφορείο δεν είναι εντελώς αυτόνομο. Στο όχημα υπάρχει ένας άνθρωπος-οδηγός, ο οποίος αναλαμβάνει να οδηγήσει το όχημα σε περίπτωση που υπάρχει τροχονόμος ή αν χρειαστεί να γίνει αλλαγή λωρίδας σε συνθήκες κίνησης.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *