Και η Samsung στο παιχνίδι της αυτόνομης οδήγησης

Ακόμα ένας πολύ δυνατός “παίκτης” από το χώρο της τεχνολογίας μπαίνει στο παιχνίδι της αυτόνομης οδήγησης.

Ο λόγος για την Samsung η οποία σύμφωνα με τον Τύπο της Νότιας Κορέας πήρε έγκριση από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών της χώρας ώστε να ξεκινήσει δοκιμές με αυτόνομα αυτοκίνητα στους δρόμους της χώρας.

Η Samsung θα εστιάσει στα συστήματα αυτόνομης οδήγησης και όχι στην κατασκευή δικού της αυτοκινήτου, ακολουθώντας τα βήματα της Apple.

Σκοπός της είναι να εξελίξει μια σειρά από αισθητήρες και υπολογιστές με τεχνητή νοημοσύνη. Πληροφορίες για το όχημα στο οποίο θα εφαρμόσει τις τεχνολογίες και τα συστήματα που εξελίσσει δεν υπάρχουν, ωστόσο τα τοπικά μέσα αναφέρουν πως θα είναι κάποιο όχημα της Hyundai το οποίο θα εξοπλιστεί με κάμερες και αισθητήρες της Samsung Electronics.

Όπως γίνεται αντιληπτό αυτός ο νέος και συναρπαστικός (ή εφιαλτικός κατ’ άλλους) νέος κόσμος των αυτόνομων οχημάτων αποτελεί το μεγάλο στοίχημα κορυφαίων εταιρειών, είτε πρόκειται για παραδοσιακές δυνάμεις από το χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, είτε για νεοφυείς επιχειρήσεις, είτε για εταιρείες τεχνολογίας που εστιάζουν στην εξέλιξη των συστημάτων που θα εξοπλίζουν αύριο τα αυτοκίνητά μας…

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *