Close

Η Samsung επιλέγει τη Renovo Auto για τα αυτόνομα οχήματα

Τη Renovo Auto, μια startup της Silicon Valley επέλεξε η Samsung, για τη δοκιμή και ανάπτυξη και -ενδεχομένως- την εμπορική κυκλοφορία στόλων αποτελούμενων από αυτόνομα ταξί.

Η εν λόγω συνεργασία αποτελεί μεγάλη επιτυχία για τη Renovo Auto, η οποία έχει αναπτύξει ένα λειτουργικό σύστημα, το οποίο ενσωματώνει και διαχειρίζεται το απαιτούμενο λογισμικό για εμπορικούς στόλους αυτόνομων οχημάτων.

Το λειτουργικό σύστημα της Renovo Auto λειτουργεί παρόμοια με το Android και με την on-demand πλατφόρμα cloud του Amazon Web Services.

Η εταιρεία δεν αναπτύσσει τους αλγορίθμους Τεχνητής Νοημοσύνης που βοηθούν το αυτόνομο όχημα να κατανοεί τον κόσμο γύρω του και να λαμβάνει τις σωστές αποφάσεις καθώς περιηγείται στους δρόμους της πόλης.

Αντί αυτού, η Renovo Auto έχει δημιουργήσει ένα API ή αλλιώς έναν διαμεσολαβητή λογισμικού που μπορει να χρησιμοποιηθεί από άλλες εταιρείες για να ενοποιηθούν όλες οι διεργασίες. Με παρόμοιο δηλαδή τρόπο όπως το Android επιτρέπει στους προγραμματιστές εφαρμογών να λανσάρουν τις υπηρεσίες τους στην αγορά smartphone.

Το λειτουργικό σύστημα με ονομασία AWare είναι αρκετά ευέλικτο και επιτρέπει τη συνεργασία διαφορετικών συστημάτων λογισμικού χωρίς αυτό να γίνεται εις βάρος της ασφάλειας.

Η δυνατότητα αυτή επιτρέπει στους εμπορικούς στόλους αυτόνομων οχημάτων να διαχειρίζονται τεράστια ποσά δεδομένων, διατηρώντας την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και ταυτόχρονα να διαχειρίζονται τις επικοινωνίες για υπηρεσίες που θα παρέχονται στον επιβάτη.

Ο Chris Heiser, CEO της εταιρείας δήλωσε σχετικά στο Fortune: “Στόχος μας είναι να αποτελέσουμε ένα λεπτό “στρώμα” που επικάθεται σε διαφορετικά οχήματα, σε διαφορετικά hardware και σχεδόν σε οποιοδήποτε λογισμικό θα τοποθετούσε κάποιος στο όχημά του”.

Η συνεργασία της Samsung με τη Renovo αφενός επιβεβαιώνει τη “συμμετοχή” της Samsung στην κούρσα της αυτόνομης οδήγησης κι αφετέρου, αποκαλύπτει την επιλογή της εταιρείας να ακολουθήσει μια προσέγγιση με ανοιχτή πλατφόρμα.

Ήδη η Samsung έχει δείξει τις προθέσεις της για τεχνολογίες διασυνδεδεμένων οχημάτων. Τον Νοέμβριο του 2016, η Samsung  συμφώνησε στην εξαγορά της Harman έναντι 8 δισ. δολ., κάτι που της έδωσε άμεση πρόσβαση στην τεχνολογία διασυνδεδεμένων οχημάτων.

Οι στόχοι της εταιρείας δεν ήταν εντελώς ξεκάθαροι μέχρι τον Σεπτέμβριο, όταν ο Young Sohn, Πρόεδρος της εταιρείας ανακοίνωσε μια νέα στρατηγική μονάδα και ένα ταμείο 300 εκατ. δολαρίων, για επένδυση σε startup εταιρείες τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης.

Η Renovo αναφέρει ότι συνεργάζεται με τη Samsung από την αρχή του 2017 και το AWare βρίσκεται στα δοκιμαστικά οχήματα της κορεάτικης εταιρείας. Να σημειωθεί ότι τόσο η Renovo, όσο και η Samsung έχουν άδειες δοκιμής αυτόνομων οχημάτων στην Καλιφόρνια. Μέχρι στιγμής πάντως παραμένει άγνωστο αν ήδη η Samsung δοκιμάζει οχήματα σε δημόσιους δρόμους.

Πηγή

Η Λαΐδα Λιμνιάτη γεννήθηκε στην Αυστραλία και μεγάλωσε στην Τρίπολη. Είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος τεχνολογίας στα περιοδικά RAM και xAKER, στο Pathfinder.gr, στο περιοδικό COMBusiness, στο ημερήσιο Newsletter COMToday και στη Ναυτεμπορική. Επίσης, έχει υπάρξει Υπεύθυνη Επικοινωνίας στη WOT και Marketing Executive στη Merlien Institute.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top