Close

Samsung CES 2024: Φέρνοντας το σπίτι και το αυτοκίνητο κοντά με τις δυνατότητες Home-to-Car

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης CES 2024 που άνοιξε τις πύλες της στο Las Vegas, η Samsung ανακοίνωσε εξελίξεις στην αυτοκινητοβιομηχανία, ξεκινώντας με μια συνεργασία με το Hyundai Motor Group.

Η Samsung και η Hyundai υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας (MOU), το οποίο ανακοινώθηκε πριν από τη CES 2024. Βάσει της συμφωνίας, οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες Home-to-Car και Car-to-Home, χάρη στη συνδεσιμότητα SmartThings.

Ο Haeyoung Kwon, Επικεφαλής του Κέντρου Ανάπτυξης Infotainment και του SDV Execution Sub-Division του Hyundai Motor Group, σημείωσε σχετικά: «Χρησιμοποιώντας το όχημα που ορίζεται από λογισμικό του Ομίλου Hyundai Motor, το SmartThings θα συνεργάζεται, τώρα, με οχήματα Hyundai, Kia και Genesis μέσω της εφαρμογής. Όλοι εμείς στο Hyundai Motor Group εκτιμούμε τη συνεργασία μας με τη Samsung και είμαστε ενθουσιασμένοι με τις νέες δυνατότητες που φέρνουμε στα οχήματά σας μέσω έξυπνης συνδεσιμότητας».

Μέσω του SmartThings, οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν φωνητικές εντολές για να εκτελούν εξ αποστάσεως λειτουργίες στο αυτοκίνητό τους, όπως να το ζεσταίνουν εκ των προτέρων ή να ανοίγουν και να κλείνουν τα παράθυρα. Η συνδεσιμότητα SmartThings λειτουργεί και αντίστροφα, με τους χρήστες να μπορούν να ελέγχουν τις λειτουργίες του σπιτιού από το όχημά τους. Οι χρήστες θα μπορούν να ανοίγουν και να κλείνουν αυτόματα τις γκαραζόπορτες με βάση τη θέση του αυτοκινήτου, καθώς και να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του σπιτιού. Όλες αυτές οι ενέργειες μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσω φωνητικών εντολών.

Επιπλέον, η Samsung έχει εξελίσσει τη μακροχρόνια συνεργασία με την HARMAN για να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες βιώνουν την οδήγηση. Η Michelle Gattuso, Αντιπρόεδρος Διοίκησης Προϊόντων στη HARMAN, δήλωσε πώς οι δύο εταιρείες κατασκευάζουν νέες τεχνολογίες για να βελτιώσουν την οδηγική εμπειρία.

«Η ηγετική θέση της Samsung στην τεχνολογία των καταναλωτών — μαζί με την τεχνογνωσία της HARMAN στον τομέα του αυτοκινήτου — άνοιξε την πόρτα σε εμπειρίες που αλλάζουν το παιχνίδι, όπως το HARMAN Ready Care, το Ready Vision και το Ready Display», δήλωσε η Gattuso. «Αλλά τώρα, η συνεργασία με τη Samsung γίνεται ακόμα πιο ολοκληρωμένη. Η Samsung και η HARMAN εργάζονται αδιάκοπα για να προσφέρουν ακόμα πιο εντυπωσιακές εμπειρίες σε ολόκληρο το οικοσύστημα της καμπίνας».

Το HARMAN’s Ready Care, το οποίο εστιάζει στην ασφάλεια του οδηγού, εφαρμόζει τεχνικές νευρωνικής δικτύωσης βαθιάς εκμάθησης για την παρακολούθηση της κίνησης και της γνωστικής εγρήγορσης του οδηγού και μπορεί να παρέχει εξατομικευμένες υπενθυμίσεις και ειδοποιήσεις. Επιπλέον, το Ready Care μπορεί τώρα να αναγνωρίσει εάν οι επιβάτες είναι ενήλικες ή παιδιά και να προσαρμόσει ανάλογα τις ρυθμίσεις ενεργοποίησης του αερόσακου.

Ακόμη, το Ready Vision φέρνει μια διαισθητική οθόνη απευθείας στο παρμπρίζ — χάρη στην επαυξημένη πραγματικότητα — στο οπτικό πεδίο των οδηγών, ακριβώς όταν τη χρειάζονται. Για παράδειγμα, οι οδηγοί έχουν πρόσβαση σε έναν χάρτη που ενημερώνεται σύμφωνα με διαδρομές σε πραγματικό χρόνο, καθώς και σε συστάσεις για την πιο γρήγορη διαδρομή ή πού να σταματήσετε για καφέ. Ένα άλλο προϊόν της HARMAN, το Ready Upgrade, επιτρέπει στις αυτοκινητοβιομηχανίες να ενημερώνουν συχνά το υλικό και το λογισμικό του οχήματός τους. Αυτό διατηρεί τα οχήματα σχετικά, σύγχρονα και αποδοτικά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Δελτίο Τύπου

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed/.

Ο Αλέξανδρος Παππάς συνεργάζεται με το Autonomous από την αρχή της δημιουργίας του site. Καθημερινά αναζητά και καταγράφει τα πιο σημαντικά τα νέα τεχνολογίας για το αυτοκίνητο από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top