Έρχονται αυτόνομα οχήματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020;

Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί την Ιαπωνία χωρίς τεχνολογία και απ’ότι φαίνεται οι Ιάπωνες δεν διανοούνται Ολυμπιακούς αγώνες χωρίς αυτόνομα οχήματα.

Προς αυτή την κατεύθυνση, η εταιρεία ρομποτικής ZMP αποφάσισε να συνεργαστεί με την εταιρεία ταξί Hinomaru Kotsu στο Τόκυο. Η Hinomaru Kotsu αριθμεί 607 ταξί και αποτελεί μία από τις 10 μεγαλύτερες εταιρείες ταξί στο Τόκυο, όσον αφορά στον στόλο της.

Η βιομηχανία ταξί της χώρας, περνάει κρίση, λόγω του ολοένα αυξανόμενου γηράσκοντος πληθυσμού, ενώ αν επιτραπούν και οι υπηρεσίες τύπου Uber, τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα για τον τομέα.

Ο Hisashi Taniguchi, CEO της ZMP θεωρεί ότι τα αυτόνομα ταξί και η βιομηχανία ταξί μπορούν να αναπτυχθούν και να ευημερήσουν μαζί.

Η ZMP δοκιμάζει αυτόνομα οχήματα, τα οποία έχουν και κάποιον πίσω από το τιμόνι από το 2016. Ο στόχος της είναι να έχει έτοιμο μέχρι το 2020 έναν αυτόνομο στόλο από ταξί προκειμένου να διευκολύνει τη μετακίνηση των αθλητών και των επισκεπτών στην πόλη. Ευελπιστεί ότι φέτος θα ξεκινήσει τις δοκιμές με αυτοκίνητα χωρίς οδηγό.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *