Η Renault ξεκινά πιλοτικό πρόγραμμα αυτόνομων μέσων μαζικής μεταφοράς

Η Renault ετοιμάζεται να ξεκινήσει ένα δημόσιο πιλοτικό πρόγραμμα μετακίνησης με αυτόνομα οχήματα στη Γαλλία.

Τα οχήματα θα λειτουργούν στη Rouen. Η Renault ολοκληρώνει το τελευταίο στάδιο δοκιμών και ευελπιστεί να ξεκινήσει το πρόγραμμα τον Σεπτέμβριο. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019.

renault autonomous lab

Εν αρχή το πιλοτικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τέσσερα ηλεκτρικά οχήματα Renault Zoe με λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης από την Transdev και ένα πουλμανάκι από τις Transdev και Lohr. Τα οχήματα θα καλύπτουν τρεις διαδρομές 10 χιλιομέτρων στο επιχειρηματικό πάρκο Technopôle du Madrillet της Rouen. Οι διαδρομές περιλαμβάνουν 17 στάσεις, μία εκ των οποίων βρίσκεται σε σταθμό του τραμ.

Όσοι χρήστες θέλουν να δοκιμάσουν ένα από τα αυτόνομα μέσα θα μπορούν να τα παραγγείλουν μέσω εφαρμογής. Τα οχήματα θα παρακολουθούνται από έναν κεντρικό ελεγκτή. Σε περίπτωση προβλήματος, ο ελεγκτής θα μπορεί να μειώσει την ταχύτητα των οχημάτων ή να τα σταματήσει εντελώς.

renault autonomous lab final testing

Επιπλέον, θα είναι δυνατή η επικοινωνία με ήχο ή βίντεο μεταξύ των επιβατών και του κέντρου ελέγχου ανά πάσα στιγμή. Εκτός από το κέντρο ελέγχου, σε κάθε όχημα θα υπάρχει οδηγός ασφαλείας και ένας μηχανικός προκειμένου να ελέγχει τη λειτουργία.

Η Renault ευελπιστεί να αποδείξει ότι τα αυτόνομα οχήματα και οι υπηρεσίες μπορούν να συμπληρώσουν ένα υπάρχον σύστημα μεταφορών. Η γνωστή κατασκευάστρια ευελπιστεί τα αυτόνομα οχήματα να βοηθήσουν σε σημεία που δεν υπάρχουν μέσα μεταφοράς για τις λεγόμενες αποστάσεις του τελευταίο χιλιομέτρου.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *