Η Renault θα επικεντρωθεί στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Renault ανακοίνωσε ότι θα επικεντρωθεί στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αρχής γενομένης από την αγορά της Κίνας.

Είναι δεδομένο, πλέον, ότι η ηλεκτροκίνηση αποτελεί το μέλλον της αυτοκίνησης, με τις πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων να αυξάνονται συνεχώς. Γι’ αυτό, άλλωστε, οι μεγάλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν, ήδη, αρχίσει να βγάζουν στην παραγωγή αρκετά ηλεκτροκίνητα.

Σε αυτούς ανήκει και η Renault, η οποία έχει το Zoe στην Ευρώπη και το City K-ZE στην Κίνα, ενώ φέρεται να ετοιμάζει κι ένα νέο ηλεκτρικό crossover με αυτονομία 600 χιλιόμετρα.

Η γαλλική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αφήσει πίσω τα βενζινοκίνητα και θα στρέψει την προσοχή της μόνο στα ηλεκτρικά, κάνοντας την αρχή από την κινέζικη αγορά για να πράξει αργότερα το ίδιο και στις υπόλοιπες αγορές.

«Ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο στην Κίνα. Θα επικεντρωθούμε στα ηλεκτρικά και ελαφριά εμπορικά οχήματα, τους δύο βασικούς οδηγούς για μελλοντική καθαρή μετακίνηση», είπε ο πρόεδρος των επιχειρήσεων της Renault στην Κίνα, Φρανσουά Προβόστ.

Μάλιστα, το City K-ZE αναμένεται να κυκλοφορήσει και στην Ευρώπη μέσω της Dacia, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από τους Γάλλους, που προγραμματίζουν αυτό να γίνει το 2021 σε κάποιες αγορές.

Τέλος, να σημειωθεί το Dacia City K-ZE θα είναι το πιο οικονομικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ευρώπη, τη στιγμή το κόστος στην Κίνα να είναι περίπου 9000 δολάρια, δηλαδή κοντά στις 8200 ευρώ.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *