Πράσινες πινακίδες - Nissan

Με “πράσινες” πινακίδες θα κυκλοφορούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη M. Βρετανία

Διαφορετικού τύπου πινακίδες θα φέρουν από το φθινόπωρο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους της Μεγάλης Βρετανία.

Οι εν λόγω πινακίδες προορίζονται ειδικά για τα οχήματα μηδενικών ρύπων των εταιρειών και ξεχωρίζουν από το πράσινο χρώμα στην αριστερή πλευρά.

Η πρωτοβουλία ανακοινώθηκε από τον υπουργό Μεταφορών της Μεγάλης Βρετανίας Grant Shapps τον Ιούνιο, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδιασμού για την προώθηση μιας «πράσινης οικονομικής ανάκαμψης», έπειτα από τις αναταράξεις που προκλήθηκαν λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Πράσινες πινακίδες - Μ. Βρετανία
Πράσινες πινακίδες – Μ. Βρετανία

Οι πράσινες πινακίδες κυκλοφορίας θα διευκολύνουν στην αναγνώριση των οχημάτων με μηδενικές εκπομπές ρύπων, βοηθώντας τις τοπικές αρχές να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν νέες πολιτικές, ενθαρρύνοντας ταυτόχρονα τους οδηγούς να χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στις μετακινήσεις τους.

Για παράδειγμα, οι οδηγοί θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τοπικές πρωτοβουλίες, όπως φθηνότερο κόστος στάθμευσης και δωρεάν είσοδο σε ζώνες μηδενικών εκπομπών.

Ο κ. Shapps ανέφερε ότι οι πινακίδες θα μπορούσαν επίσης να «αυξήσουν την ευαισθητοποίηση για καθαρότερα οχήματα στους δρόμους μας και να δείξουν στους ανθρώπους ότι ένα πιο πράσινο μέλλον μεταφορών είναι στο χέρι μας».

Παρότι η επίσημη ημερομηνία έναρξης διάθεσης των “πράσινων” πινακίδων δεν έχει οριστικοποιηθεί, από το αρμόδιο υπουργείο αναφέρουν πως αυτό ανάμεται να γίνει εντός του φθινοπώρου.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *