Close

Η “κοινότητα” κατηγορεί τον οδηγό του Tesla Model 3 για το τρακάρισμα στην Ελλάδα

Τον You You Xue, τον οδηγό του Tesla Model 3 που τράκαρε στην Ελλάδα φαίνεται ότι κατηγορεί η κοινότητα των οπαδών της Tesla στο Twitter.

Να θυμίσουμε ότι ο Xue είχε ξεκινήσει ένα road trip από τη Βόρεια Αμερική για να επιδείξει το Tesla Model 3 σε όσους το είχαν προπαραγγείλει και να διαδώσει και τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης. Το ταξίδι του διεκόπηκε όμως όταν στην Εγνατία Οδό το όχημά του παρέκκλινε της πορείας του και χτύπησε στο διαχωριστικό της λωρίδας εξόδου.

Βίντεο με τις πρώτες δηλώσεις του οδηγού του Tesla Model 3 μετά το ατύχημα στην Ελλάδα

Ο ίδιος ανέφερε ότι τη στιγμή του ατυχήματος το Autopilot ήταν ενεργοποιημένο και με tweet στον Elon Musk ζήτησε τη διερεύνηση του συμβάντος από την εταιρεία: «Hey @elonmusk, αυτό συνέβη όταν το Autopilot δεν λειτούργησε όπως θα έπρεπε. Ευτυχώς που δεν είμαι νεκρός. Θα μπορούσατε να ερευνήσετε το ζήτημα»;

Tesla Accident Greece

Οι οπαδοί όμως της Tesla φαίνεται ότι είχαν άλλη άποψη: «YouYou, χαίρομαι που δεν τραυματίστηκες και φυσικά είναι οδυνηρό να βλέπεις κάτι τόσο όμορφο κατεστραμμένο…Όμως ξέρω από προσωπική εμπειρία ότι το Autopilot είναι καταπληκτικό σα σύστημα υποβοήθησης αλλά απαιτεί την προσοχή του όλη την ώρα. Γνωρίζοντας αυτό, κατά την ταπεινή μου άποψη, μήπως βιάζεσαι να το κατηγορήσεις»;.

Ο Xue απάντησε ότι διαφωνεί καθώς δεν βιάστηκε να κατηγορήσει το σύστημα, αλλά ήταν όντως ο άμεσος λόγος της σύγκρουσης.

Ο χρήστης του απάντησε μεταξύ άλλων: «Γνωρίζουμε ότι το σύστημα είναι εξαιρετικό αλλά όχι χωρίς ελαττώματα. Όπως ξέρεις δεν έχουμε αυτονομία 4/5 πρέπει να έχεις στραμμένη την προσοχή σου στον δρόμο και στο τιμόνι». Ο διάλογος συνεχίζει ως εξής: «Δεν είναι μόνο στο επίπεδο αυτονομίας 4/5 αλλά και σε κατώτερα επίπεδα, όπου οι πελάτες δεν περιμένουν το όχημα ξαφνικά να αποκλίνει τις πορείας του και να προσκρούσει στο προστατευτικό» αναφέρει ο Xue για να λάβει την απάντηση: «Δεν ξέρω πως ήταν σχεδιασμένος ο δρόμος, YouYou το γεγονός είναι ότι προσπαθώ να είμαι πάντα σε ετοιμότητα να αναλάβω αν το Autopilot χάσει τον δρόμο. Κατάλαβε ότι όλοι μπορεί να έχουμε μια στιγμή απόσπασης…Το γεγονός είναι ατυχές και ξανά, είμαι χαρούμενος που τα κατάφερες».

Ο Xue απαντά: «Φυσικά και το να “χάσεις” τον δρόμο συμβαίνει κάποιες φορές και πάντα το διορθώνω όταν απαιτείται. Αλλά ξαφνικά να παρεκκλίνει (το όχημα) προς άλλο σημείο και μετά να προσκρούσει στη μπάρα είναι άλλο πράγμα. Προσπαθείς να είσαι έτοιμος, αλλά δεν ξέρεις μέχρι να σου συμβεί». Τότε ο χρήστης τον ρωτά: «Είχε το αυτοκίνητο την πλήρη προσοχή σου»;.

Ο Xue -που ήδη είχε αναφέρει στο Facebook ότι το ένα του χέρι βρισκόταν στο τιμόνι και το άλλο στο κινητό του- δεν απαντά.

Πιο επιθετική είναι η στάση της Teslectrics που αναφέρει: «Οδηγείς σε μία μη χαρτογραφημένη περιοχή ένα μη εγκεκριμένο όχημα εκτός των ΗΠΑ, κάνεις κατάχρηση της λειτουργίας του Autopilot. Το «ξαφνικά παρέκκλινε» μεταφράζεται σε δευτερόλεπτα απόσπασης και μετά έχεις απαιτήσεις να ερευνήσουν τη συγκεκριμένη υπόθεση. Πάλι καλά που δεν τραυματίστηκες».

Οι διάλογοι συνεχίζονται με κάποιους να είναι πιο σκεπτικοί και να αναφέρουν ότι ο Xue απλά ζήτησε η Tesla να ερευνήσει το συμβάν και κάποιους να του επιτίθενται.

Όπως και να έχει, το γεγονός ότι το όχημα παρέκκλινε της πορείας του ακόμη και σε μη χαρτογραφημένη περιοχή θα πρέπει να διερευνηθεί καθώς ενδέχεται να υπάρχουν προβλήματα που μπορούν να διορθωθούν.

Η Λαΐδα Λιμνιάτη γεννήθηκε στην Αυστραλία και μεγάλωσε στην Τρίπολη. Είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος τεχνολογίας στα περιοδικά RAM και xAKER, στο Pathfinder.gr, στο περιοδικό COMBusiness, στο ημερήσιο Newsletter COMToday και στη Ναυτεμπορική. Επίσης, έχει υπάρξει Υπεύθυνη Επικοινωνίας στη WOT και Marketing Executive στη Merlien Institute.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top