Πορτογαλία: Σχέδια για “ζώνες” αυτόνομων οχημάτων και drone

Ελεύθερες ζώνες για αυτόνομα οχήματα και drones σκέφτεται να υιοθετήσει η Πορτογαλία. Η ιδέα πίσω από αυτά τα σχέδια αφορά κυρίως στο να καθιερωθεί η Πορτογαλία σαν ένα μέρος φιλικό προς τις τεχνολογικές startup.

Σύμφωνα με την Ana Lehmann, Γενική Γραμματέα Βιομηχανίας, η χώρα εργάζεται προς τις νομοθετικές και ρυθμιστικές όψεις αυτής της ιδέας και πρόσθεσε: “Μία από τις περιοχές στις οποίες εργαζόμαστε έχει να κάνει με ελεύθερες τεχνολογικές ζώνες. Οι drones είναι μία από αυτές τις πλευρές που θέλουμε να προωθήσουμε. Η άλλη είναι αυτόνομα οχήματα”.

Η Lehmann ανέφερε ότι η κυβέρνηση της Πορτογαλίας εργαζόταν προσεκτικά στους απαραίτητους νόμους που χρειαζόντουσαν για τέτοιες ζώνες. Η χώρα περιόρισε τη χρήση των drone φέτος για να αυξήσει την προσωπική ασφάλεια. “Μελετάμε κάποιες τοποθεσίες και τι χρειάζεται, στο πλαίσιο ενός νομοθετικού πλαισίου, το οποίο είναι πολύ προσεκτικό, επειδή οι τεχνολογίες αυτές έχουν επιπτώσεις. Πρόκειται για ένα πολύ ευαίσθητο θέμα και θέλουμε να το κάνουμε σωστά”, ανέφερε.

Η ισχύουσα νομοθεσία της Πορτογαλίας δεν επιτρέπει τη δοκιμή αυτόνομων οχημάτων σε δημόσιους δρόμους. Ωστόσο, η Daimler (Mercedes-Benz) ήδη διαθέτει ένα “ψηφιακό κέντρο” στη Λισαβόνα, όπου αναπτύσσεται αυτόνομη τεχνολογία ενώ και άλλοι μεγάλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν σημαντικές δραστηριότητες στη χώρα.

Να σημειωθεί ότι πολλά κόμματα στην Πορτογαλία προσπαθούν να προσελκύσουν την Tesla να δημιουργήσει κάποια μονάδα παραγωγής στη χώρα, όπως για παράδειγμα ένα δεύτερο ή τρίτο Gigafactory. Η Πορτογαλία έχει από τα μεγαλύτερα αποθεματικά λιθίου στην Ευρώπη.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *