Πολύ πιθανή η κυκλοφορία μίας μικρότερης έκδοσης του Cybertruck για την Ευρώπη

Μπορεί το ηλεκτρικό pickup της Tesla να εντυπωσίασε το κοινό στην παρουσίαση του, όμως αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι πρόκειται για ένα μεγάλο όχημα. Με μήκος 5,8 μέτρα, πλάτος 2,02 μέτρα και ύψος 1,90 μέτρα, μόνο μικρό δε μπορεί να πει κανείς το prototype που παρουσίασε η εταιρεία, κάτι που δε το κάνει ιδιαίτερα ελκυστικό για την Ευρωπαϊκή αγορά.

Οι λόγοι που τα pickup δεν έχουν την ίδια επιτυχία στην Ευρώπη σε σύγκριση με τη Βόρεια Αμερική είναι δύο. Ο πρώτος είναι οι αυστηρότεροι κανονισμοί για τις εκπομπές καυσίμων που υπάρχουν στην Ευρώπη, κάτι που για το Cybertruck συγκεκριμένα δεν αποτελεί πρόβλημα. Ο δεύτερος είναι το μέγεθος τους, καθώς ενώ οι περισσότερες πόλης της Ευρώπης έχουν εκσυγχρονίσει τους δρόμους τους, πολλές έχουν ακόμα δρόμους για στενότερα και μικρότερα οχήματα.

Φαίνεται όμως πως και για το δεύτερο πρόβλημα θα υπάρξει λύση, τουλάχιστον σύμφωνα με τον Elon Musk. Ο Musk, απαντώντας στο ερώτημα ενός χρήστη στο Twitter για το αν υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορήσει μία μικρότερη έκδοση του Cybertruck για την Ευρώπη, δήλωσε πως κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό μελλοντικά. Δυστυχώς ο ίδιος δεν έδωσε κάποια παραπάνω στοιχεία για το πότε και αν γίνει κάτι τέτοιο, αλλά και μόνο η επιβεβαίωση πως υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο είναι σημαντική πληροφορία.

Μην ξεχνάμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Musk εκφράζει δημόσια την επιθυμία του για τον περιορισμό του μεγέθους. O ίδιος είχε δηλώσει στην αρχή της χρονιάς πως το Cybertruck θα αλλάξει όσο πλησιάζει στο στάδιο παραγωγής, ενώ αργότερα είχε γνωστοποιήσει πως το μέγεθος του οχήματος θα μειωθεί κατά περίπου 3%. Όμως, το Μάιο ακυρώθηκαν οι εν λόγω προσπάθειες, καθώς θεωρήθηκε πως μία τέτοια μείωση θα είναι αμελητέα. Εσείς θέλετε να δείτε μία μικρότερη έκδοση για την Ευρωπαϊκή αγορά;

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *