Pirelli Cinturato P7

Pirelli Cinturato P7: Έξυπνο λάστιχο με 5G

Το νέο ελαστικό της Pirelli, Cinturato P7 θα έχει τη δυνατότητα σύνδεσης στο δίκτυο 5G, όπως ανακοίνωσε η ιταλική μάρκα.

Η Pirelli παρουσίασε τη νέα γενιά του δημοφιλούς ελαστικού της Cinturato, το οποίο μετρά 70 χρόνια ζωής. Το νέο Cinturato P7 θα χρησιμοποιηθεί στο υπό εξέλιξη πρόγραμμα έρευνας Cyber της Pirelli, με την ιταλική φίρμα να είναι ήδη η πρώτη που συνδέει ένα ελαστικό στο δίκτυο 5G.

Η τεχνολογία αυτή εξελίσσεται τώρα για μελλοντική χρήση στις έξυπνες πόλεις που βρίσκονται προ των πυλών. Η Pirelli ήταν η πρώτη παγκόσμια μάρκα ελαστικών που μοιράστηκε πληροφορίες τις οποίες συγκέντρωσε μέσω έξυπνων ελαστικών συνδεδεμένων στο δίκτυο 5G, αξιοποιώντας το γεγονός ότι τα ελαστικά είναι το μοναδικό τμήμα του αυτοκινήτου που έρχεται σε άμεση επαφή με το δρόμο και μπορεί να προειδοποιεί για ενδεχόμενες επικίνδυνες καταστάσεις όπως η υδρολίσθηση.

Pirelli Cinturato P7
Pirelli Cinturato P7

Στο εγγύς μέλλον, η υποδομή τηλεπικοινωνιών 5G θα μπορεί να συλλέγει όλες αυτές τις πληροφορίες που συγκεντρώνουν τα ελαστικά και να ενημερώνει άλλα οχήματα για διάφορα συμβάντα μόλις προκύπτουν, βελτιώνοντας άμεσα την οδική ασφάλεια. Όλα αυτά προάγουν το ελαστικό σε ένα σημαντικό εργαλείο επικοινωνιών που δύναται τελικά να ωφελήσει ολόκληρο το οικοσύστημα μεταφορών, συνεισφέροντας ενεργά στη μελλοντική μετακίνηση και τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης.

Το 2018 η Pirelli παρουσίασε την τεχνολογία Cyber Car, ένα ευφυές σύστημα ελαστικού που έχει σχεδιαστεί σε στενή συνεργασία με τους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Pirelli Cinturato P7
Pirelli Cinturato P7

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *