Η πιο... αργή κόντρα όλων των εποχών με ηλεκτρικά οχήματα
Close

Η πιο… αργή κόντρα όλων των εποχών με ηλεκτρικά οχήματα

Το WhatCar, αποφάσισε να βάλει στη δοκιμασία της κόντρας, τέσσερα αργοκίνητα ηλεκτρικά οχήματα που έχουν ως στόχο τους την αμιγώς οικολογική μετακίνηση. Τα microcars αυτά έλαβαν μέρος σε έναν αγώνα, τύπου drag race, συνολικού μήκους 400 μέτρων.

Στον ιδιαίτερο αγώνα αυτό έλαβαν μέρος ένα Renault Twizy, ένα Citroen Ami, ένα Micro Electric, και ένα Reva G-Wiz. Όλα τους ανήκουν στην κατηγορία των μέσων προσωπικής μεταφοράς και μικροκινητικότητας, καθώς σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει περιορισμός στις τελικές ταχύτητες που μπορούν να αναπτύξουν ή στον τρόπο με τον οποίο μπορούν να κινηθούν.

Είναι προφανές ότι όλο αυτό έγινε για πλάκα, αλλά έχει το ενδιαφέρον του να βλέπεις πώς κινούνται τέτοια οχήματα σε έναν αγώνα όπου πιέζονται σχεδόν στα όριά τους. Από την άλλη, όποιος τα επιλέγει σίγουρα δεν έχει στο μυαλό του τις επιδόσεις, αλλά την πρακτικότητα και τον οικολογικό χαρακτήρα.

Πηγή

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

0 Comments
scroll to top