Πέντε μελλοντικές τεχνολογίες της Mercedes-Benz που πέρασαν στην παραγωγή [video]

Σε ένα άκρως ενδιαφέρον video που ετοίμασε η Mercedes-Benz μας παρουσιάζει πέντε τεχνολογίες από το μέλλον που είχε παρουσιάσει κατά καιρούς σε concept cars και που πλέον εφαρμόζονται σε μοντέλα παραγωγής της εταιρείας.

Στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης το 2011 η εταιρεία παρουσίασε την ηλεκτρική Mercedes-Benz F125 η οποία μεταξύ άλλων είχε την ικανότητα να επικοινωνεί με άλλα οχήματα και αντικείμενα (Car-to-X Communication). Ήταν μια πρώτη γεύση για το πως θα είναι τα πλήρως δικτυωμένα αυτοκίνητα στην εποχή του Internet of Things που βιώνουμε σήμερα.

Mercedes-Benz F125

H Mercedes-Benz F 200 “Imagination” που παρουσιάστηκε το 1996 στο Σαλόνι του Παρισιού είχε ως κύριο χαρακτηριστικό την ηλεκτροχρωμική γυάλινη οροφή, η οποία λειτουργούσε ως εξής: το γυαλί διαθέτει μια μεμβράνη υγρών κρυστάλλων που μπορεί να σκουραίνει με το πάτημα ενός κουμπιού λόγω ηλεκτρικού ρεύματος. Με αυτόν τον τρόπο το διάφανο γυαλί μπορεί να γίνεται σκούρο κρατώντας μακριά τα αδιάκριτα βλέμματα και την ενοχλητική ακτινοβολία του ήλιου. Στην έκδοση παραγωγής η εν λόγω οροφή ονομάζεται Magic Sky Control.

Mercedes-Benz F 200 “Imagination”

Το 2003, στο Motor Show του Τόκιο, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε την Mercedes-Benz F500 Mind, με την οποία παρουσίαζε το όραμά της για τα φωτιστικά σώματα του μέλλοντος. Το συγκεκριμένο concept έφερε υπέρυθρους προβολείς λέιζερ, μια τεχνολογία που δίνει στα οχήματά της τη δυνατότητα νυχτερινής όρασης.

Mercedes-Benz F500 Mind

Το Mercedes-Benz ESF 2009 παρουσιάστηκε το 2009 σε συνέδριο για τα συστήματα ασφαλείας στη Στουτγάρδη και ήταν εφοδιασμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Ένα από τα καινοτόμα συστήματα που έφερε το συγκεκριμένο concept ήταν το περιμετρικό σύστημα pre-safe που μπορεί να προβλέψει σύγκρουση από πίσω και παράλληλα να σφίξει τις ζώνες και να “κλειδώσει” τα φρένα πριν τη σύγκρουση.

Mercedes-Benz ESF 2009
Mercedes-Benz ESF 2009

Στην κορυφή των τεχνολογιών που πέρασαν από τα concept cars στα αυτοκίνητα παραγωγής, η Mercedes-Benz τοποθετεί το Distronic Plus. Το εν λόγω σύστημα εξόπλιζε την πρωτότυπη Mercedes-Benz F800 Style που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι της Γενεύης το 2010. Το σύστημα αυτό χρησιμοποιεί τεχνολογία ραντάρ και κάμερα και επιτρέπει στο αυτοκίνητο να ακολουθεί το προπορευόμενο όχημα και να διατηρεί σταθερή απόσταση και ταχύτητα.

Mercedes-Benz F800 Style

Πηγή

Μία απάντηση στο “Πέντε μελλοντικές τεχνολογίες της Mercedes-Benz που πέρασαν στην παραγωγή [video]”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *